Βαθμολογία

Μουρίνιο: «Παίρνεις το Τσάμπιονς Λιγκ όταν... δεν είσαι φαβορί»

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ζοσέ Μουρίνιο έδειξε ότι θα ήθελε να δει φέτος την Τσέλσι να διεκδικεί το Τσάμπιονς Λιγκ από τη στιγμή που ίσως το... τρένο του πρωταθλήματος έχει ήδη χαθεί.  

Ο «special one», υποστήριξε αρχικά ότι οι «μπλε» είναι ο επιθυμητός αντίπαλος για κάθε ομάδα που ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων στη δεύτερη θέση, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι οι Πρωταθλητές Αγγλία θα... δώσουν βάση στη φετινή ευρωπαϊκή τους «περιπέτεια».

«Κάθε ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της, θα θέλει να παίξει μαζί μας. Δεν θα ήθελαν τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Ατλέτικο ή τη Μπάγερν. Εμάς θα ήθελαν όλοι...

Για το τρόπαιο, είναι προφανές και λογικό να μη λογίζεται μια ομάδα φαβορί όταν δεν πηγαίνει καθόλου καλά... Όμως, όταν το πήρα με την Πόρτο το 2004, δεν ήμασταν φαβορί. Όταν το πήρα με τη Ίντερ το 2010, δεν ήμασταν φαβορί. Συνήθως, όταν ήμουν σε ομάδα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως στη Ρεάλ, έφτασα μέχρι τον ημιτελικό. Οπότε θα δούμε, ποτέ δεν ξέρεις...» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου μετά το 2-0 επί της Πόρτο.