Βαθμολογία

Με «ήρωα» τον Μαυρομάτη προκρίθηκε ο Ηρακλής!

Με το νεαρό ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρισας Μαυρομάτη να είναι σε μεγάλα κέφια η ομάδα της Νεάπολης κατάφερε με ανατροπή να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ αφού κατάφερε στην παράταση να κερδίσει την Αστραπή Νέας Πολιτείας (2-1).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του αφού οι δύο ομάδες προσπάθησαν για την πρόκριση σε ένα παιχνίδι νοκ – άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και στο φινάλε δίκαια πήραν την πρόκριση αν και χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στην παράταση για να προκύψει νικητής.

Οι φιλοξενούμενοι από μία ανύποπτη φάση πήραν το προβάδισμα στο 45’ με τον Αποστόλου. Οι παίκτες του κ. Αργυρούλη κατάφεραν αν ισοφαρίσουν στο 84’ και να φέρουν το παιχνίδι «τούμπα» στο 98’.

Οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή έδειξαν γι’ άλλη μια φορά πως έχουν πολύ ταλέντο, όμως χρειάζεται να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο στη συνέχεια. Η Αστραπή μάλλον δεν ήταν τόσο προσηλωμένη στο θεσμό του Κυπέλλου και κάπως έτσι χάθηκε η πρόκριση.

Στο 16’ ο Μαυρομάτης έκανε τη σέντρα και ο Τσιάτας βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 28’ ο Μπάμης από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο. Στο 44’ ο Σπανός έκανε τη σέντρα και ο Κοταρέλας το σουτ αλλά ο Καλαμάτας έδιωξε σωστά με τα πόδια τον κίνδυνο σε μια δύσκολη φάση για τον τερματοφύλακα του Ηρακλή.

Στο 45’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Μολάς, πήγαν στο πρώτο δοκάρι να διώξουν οι αμυντικοί του Ηρακλή και ο έμπειρος Αποστόλου με πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 54’ σέντρα ασταθής απόκρουση του Μαγαζιώτη δεν μπόρεσε όμως από κοντά να σκοράρει ο Τσιάτας. Στο 64’ ο Σπανός έκανε ωραίο σουτ η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία. Στο 84’ φάουλ ο Ταστεμερίδης, την κεφαλιά πήρε ο πολύ καλός Μαυρομάτης και 1-1.

Στο 98’ ο Παπαδάμος έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, ευνοήθηκε από τις κόντρες και με σουτ ο Μαυρομάτης ξανά έκανε το τελικό 2-1 χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Ηρακλής Λάρισας (Νίκος Αργυρούλης): Καλαμάτας, Λαβαντζιώτης, Ορλάντο, Αρχοντής (75’ Κατσαρός), Λιάκος, Μπάμης, Ταστεμερίδης, Ντουνούδης (71’ Παπαδάμου), Τσιάτας (86’ Μπαλαμώτης), Φιλίππου, Μαυρομάτης.

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Γιάννης Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Γαρουφαλιάς (46’ Μπαντζέλας), Λιούσκας, Παπαμάνος, Ψωμολιάς, Καρκαντάς, Γκιουρσάνης (61’ Καλτσάς), Μολάς, Κοταρέλας (86’ Αρσένης), Αποστόλου.

Διαιτητική τριπλέτα: Κουκούλης, Μάνος, Κυρίτσης.