Βαθμολογία

Αρνείται τη χρήση απαγορευμένων ουσιών η Σκαφίδα

Τη χρήση απαγορευμένων ουσιών αρνείται μέσω ανακοίνωσής της η Αφροδίτη Σκαφίδα. Η 33χρονη πλέον επικοντίστρια, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ μετά του «ξεπαγώματος» του δείγματος από το 2005 με την ΙΑΑΦ να ανακοινώνει την περασμένη Παρασκευή (4/12) τα αποτελέσματα.

Ωστόσο η ίδια αρνήθηκε κάθε κατηγορία «εξαπάτησης του αθλητικού ιδεώδους» και τόνισε πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την εκστρατεία κατά του ντόπινγκ. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά κάθε κατηγορία εξαπάτησης του αθλητικού ιδεώδους, με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στον στίβο. Υποβλήθηκα συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ από το 2003-2010 και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Τελευταία φορά που ελέγχθηκα ήταν στις 31 Ιανουαρίου του 2010.

Έκτοτε πέρασαν 5 χρόνια και άλλα 4 χρόνια από την οριστική αποχώρησή μου από την ενεργό δράση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως εν ενεργεία αθλήτριας και τώρα ως γυμνάστριας, ήμουν και είμαι κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και υπέρ του αγνού και «καθαρού» αθλητισμού και πρωταθλητισμού.

Θα συνεχίσω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και να βοηθάω όπως μπορώ την εκστρατεία κατά του ντόπινγκ και ταυτόχρονα να διαδίδω το μήνυμα υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».