Βαθμολογία

Κολονέλο... επίσημα

Αυτό που έλειπε από τη Ζάκυνθο αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Η ομάδα του Ιονίου απέκτησε επίσημη ιστοσελίδα, καθώς μέχρι τώρα ενημέρωνε μόνο μέσω Facebook και Twitter. Μάλιστα, ο ιστότοπος της ΠΑΕ (www.zakynthosfc.com) φιλοξενεί πλήρη στοιχεία και βιογραφικά των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και της διοίκησης, ενώ είναι ενημερωμένο μέχρι και το ρόστερ της ομάδας Νέων, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής.

Στο τεχνικό τιμ, μάλιστα, εμφανίζεται ως προπονητής ο Τζιανλούκα Κολονέλο για τον οποίο αναφέρεται: «Δεύτερη θητεία του Ιταλού τεχνικού στην ομάδα μας, αφού ήταν ο πρώτος στην ιστορία της που κάθισε στον πάγκο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με σπουδαία διαδρομή στην πατρίδα του, έχοντας αγωνιστεί ακόμη και στην serie a, δίπλα αλλά και απέναντι σε ιερά «τέρατα» του χώρου. Έπαιξε στο Καμπιονάτο με τις φανέλες των Περούτζια, Λέτσε και Πεσκάρα αγωνίζομενος σαν αριστερός οπισθοφύλακας.

Στην πρώτη του παρουσία στους Κυανοκίτρινους, βοήθησε στην εξασφάλιση της γρήγορης παραμονής παρότι επρόκειτο για σύλλογο πρωτάρη στα αμιγώς επαγγελματικά σαλόνια. Με ρεκόρ 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 15 ήττες, η Ζάκυνθος πήρε την 9η θέση ανανενώνοντας και μαθηματικά την παρουσία της στην κατηγορία πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Στην Ελλάδα έχει καθίσει και στον πάγκο της Επισκοπής (Γ') για μικρό χρονικό διάστημα. Αναλαμβάνει την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο, με αποστολή να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας. Είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος ΟΥΕΦΑ Pro».