Βαθμολογία

Τσίπρας: Nιώθω ασφαλής με τους 153 βουλευτές

Η χώρα έχει ξεπεράσει τους μεγαλύτερους κάβους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητο πως θα έπρεπε να υπάρξει μία κουλτούρα διαλόγου σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα εθνικά θέματα, παρά τις όποιες διαφορές μεταξύ των κομμάτων.

Υπάρχουν συντηρητικοί κύκλοι που δεν χάνουν ευκαιρία να βάλλουν κατά της Ελλάδας, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Die Welt, ενώ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές περί «ακυβέρνητης χώρας».

Έχουμε τρία μεγάλα ζητήματα μπροστά μας στα οποία πρέπει να υπάρχει μία εθνική γραμμή πλεύσης, τόνισε εν συνεχεία, διαχωρίζοντας τις έννοια συνεννόηση από αυτήν της συγκυβέρνησης. Αναφορικά με τη συζήτηση περί ευρύτερης συναίνεσης που ίσως θα έφερνε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι νιώθει ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση 4ετίας, η οποία θα βάλει τις βάσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. «Σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα δεν αρκεί το 35% για να τα αλλάξεις όλα. Θα ήμουν πολύ ευτυχής για τα μεγάλα ζητήματα να υπάρξουν μεγάλες συναινέσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να δημιουργήσει ευρύτερες συναινέσεις στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο. «Αυτό δεν συνιστά αδυναμία μας», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε δε τη χώρα ως παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία και επανέλαβε ότι «δεν χρειαζόμαστε οικουμενική κυβέρνηση ή διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος».

«Δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγή με κανέναν»

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, εξήγησε ότι βρίσκεται σε μια ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία, ενώ ερωτηθείς για τα εννέα σημεία που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, έκανε λόγο για ωραίες αλλά ανεφάρμοστες ιδέες. Προανήγγειλε δε επιθυμεί να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Χρυσής Αυγής, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγή με κανέναν». «Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω τον δύσκολο κάβο», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr