Βαθμολογία

Mουρίνιο: «Πλέον, κοιτάμε την εξάδα...»

Από τον στόχο της ανάκαμψης και της εξόδου τουλάχιστον στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ο Ζοσέ Μουρίνιο… άλλαξε τροπάρι και παραδέχτηκε- μετά το κάζο από την Μπόρνμουθ- ότι πλέον η Τσέλσι θα πρέπει να παλέψει έστω για το πλασάρισμα της στην ευρωπαϊκή εξάδα! «Δεν τίθεται θέμα μάχης για την παραμονή», πρόσθεσε!  

Ο Πορτογάλος, βλέποντας προφανώς ότι το φετινό χάλι των «μπλε» δύσκολα θα διορθωθεί, επιχείρησε να… ενημερώσει τον κόσμο για τις αλλαγές «πλάνων»! Ακόμα, πάντως, δεν περνάει ούτε σαν πιθανότητα από το μυαλό του το ενδεχόμενο να παλέψει η ομάδα για την παραμονή της, παρόλο που αυτή τη στιγμή απέχει τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη!

«Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση, φυσικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να παλέψουμε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό! Πρόβλημα είναι ότι είχαμε ως στόχο την τετράδα. Πριν από το σημερινό ματς ήταν ρεαλιστικό σενάριο. Ήλπιζα ότι η ποιότητα της ομάδας μας θα μας βοηθούσε να τα καταφέρουμε. Ίσως, όμως, τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το πλασάρισμα στην εξάδα. Είναι επίσης πρόβλημα εάν βλέπεις τους παίκτες να μη δίνουν καθημερινά το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους», τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος αναφερόμενος στο αποψινό (5/12) κάζο από τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ τα έριξε πάλι στον διαιτητή:

«Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Η αντίπαλός μας σημείωσε ένα γκολ, τη στιγμή που σκεφτόταν μόνο την άμυνά της. Νομίζω ότι ο διαιτητής έκανε λάθος. Νομίζω ότι νωρίτερα έγινε ξεκάθαρο χέρι και πέναλτι, ενώ το σκορ ήταν 0-0 που δεν δόθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, στο δεύτερο δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις συχνά. Ορισμένοι θεωρούν ότι τακτική όπως της Μπόρνμουθ είναι έξυπνη. Άλλοι τη λένε άδικη. Οι παίκτες της κέρδιζαν συνεχώς χρόνο, φωνάζοντας το ιατρικό τους επιτελείο, ενώ έπιναν συνεχώς νερό λες και είχαν τάιμ άουτ στο μπάσκετ»!