Βαθμολογία

Ήταν θέμα ανωτερότητας…

Ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε και πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει στην πρώτη θέση στην Α’ ΕΠΣΛ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Συγκεκριμένα πέρασε από την δύσκολη έδρα της Δήμητρας Γιάννουλης με σκορ 0-2 και έτσι συνεχίζει το ίδιο αποφασιστικά. Το παιχνίδι έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετού κόσμου.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα δίκαιο, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες και έδειξαν πως έχουν ποιότητα στο παιχνίδι τους παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχαν.

Η Δήμητρα Γιάννουλης ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος, έχασες μοναδικές φάσεις με τον Μανάκα και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει…μοιραία στο τέλος ηττήθηκε από μια έμπειρη ομάδα. Από ένα δοκάρι είχαν Δήμητρα και Απόλλωνας.

Στο 10’ ο Μανάκας από κοντά βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό αντέδρασε ο Απόλλωνας με το σουτ του Γιαννακόπουλου να μπλοκάρει ο Παναγιωτόπουλος.

Στο 22’ φάουλ του Κυριάκου μπλόκαρε ξανά ο κίπερ της Γιάννουλης. Δύο λεπτά μετά έγινε το 0-1. Ωραίο τελείωμα του Παλάσκα από πλάγια αριστερά και η μπάλα στα δίχτυα. Στο 27’ από σέντρα του Κουρούτσαλη ο Μανάκας πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε ξανά το χατίρι.

Στο 33’ σουτ του Νάστα απέκρουσε ο Παναγιωτόπουλος και στην επαναφορά ο Παλάσκας έκανε νέο σουτ όμως ξανά ο κίπερ της Γιάννουλης ήταν εκεί. Στο 37’ φάουλ του Μανάκα η μπάλα λίγο άουτ. Στο 41’ ωραία ατομική προσπάθεια του Νάστα η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 46’ ο Κατσαμάκας πήρε την κεφαλιά η μπάλα δίπλα από την εστία. Τέσσερα λεπτά μετά ο Νάστας με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Προηγήθηκε όμορφος συνδυασμός των παικτών του Απόλλωνα.

Στο 52’ ο Κούρος έκανε τη σέντρα την κεφαλιά πήρε ο Παλάσκας η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία. Στο 69’ σουτ ο Κυριάκος σε κόρνερ ο κίπερ της Γιάννουλης. Την ίδια τύχη είχε και στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Νάστα. Τελευταία φάση στο 80’ όταν ο Θώμος εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Δήμητρα Γιάννουλης (Βασίλης Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Κουρούτσαλης, Μηνάς (55’ Γκουντρουμπής), Καλούσης, Εμμανουήλ, Θώμος, Αμπατζίδης (55’ Χατζηγρηγορίου), Μανάκας, Μπαμπάλης (72’ Τζουρτζουκλής), Κατσαμάκας, Μακρής.

Απόλλων Λάρισας (Μιχάλης Ζιώγας): Μπρέλλας, Αντωνόπουλος, Γιαννακόπουλος, Σκάκος, Νάτσης, Κουρδής, Παλάσκας, Κούρο, Νάστας (74’ Χαρούλης), Κυριάκος, Μπόντε (87’ Κόλα).

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Παπαδημητρίου, Τσακνάκης.