Βαθμολογία

Αναστόπουλος: «Γονατιστός μόνο στην Παναγιά της Τήνου πάω»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο προπονητής του Άρη μπορεί να έχει επιλέξει φέτος να μην δίνει το «παρών» στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής, ωστόσο δεν αρνήθηκε να μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» και να τα σχολιάσει όλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Κόκε, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να του επιβάλει κάποιος την άποψή του και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γονατιστός μόνο στην Παναγιά της Τήνου πάω»», στη σχέση του με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Θόδωρο Καρυπίδη, στη μικρή προσέλευση φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ απάντησε και για το πόσο σκοπεύει να καθίσει στην ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Γιατί άργησε να έρθει στον Αρη: «Όταν γίνεται μια πρώτη επαφή και δυο μέρη είναι να έρθουν σε συμφωνία παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο εκτός του οικονομικού. Ο Άρης δεν είναι για Γ εθνική. Επρεπε να τεθούν πράγματα στο τραπέζι για τη Β’ Εθνική και τη Σούπερ Λίγκα».

Για το αν ο Αρης ανέβει «τρένο» στη Β’ Εθνική: «Δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να εκπληρώσεις το στόχο. Εσύ πρέπει να τα κάνεις σωστά. Για να είμαι εδώ έχουν υλοποιηθεί οι προϋποθέσεις. Κι εγώ και ο Καρυπίδης είμαστε συλλέκτες τροπαίων. Δεν μου αρκεί να παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά θα υλοποιήσουμε το στόχο».

Για την μικρή προσέλευση του κόσμου στο «Κλ. Βικελίδης»: Πρέπει να ρωτήσετε τους περσινούς. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο γιατί είναι η δύναμη της ομάδας. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, έρχονται και παρέρχονται, αυτοί μένουν. Τον κόσμο έδιωξε η περσινή πορεία της ομάδας, σιχάθηκε ο κόσμος. Εμείς τον καλούμε κοντά μας γιατί γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τον κ Καρυπίδη στο διοικητικό και από εμένα στο αγωνιστικό. Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός και αυτό φαίνεται. Καθένας κοιτάει τη δουλειά του και υπάρχει ηρεμία. Αν δεν υπάρχει αυτό, τόσο διοικητικά και αγωνιστικά, δεν μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα. Ο Αρης βρίσκει το δρόμο του και θα υλοποιήσει το στόχο του».

Για τη σχέση του με τον Καρυπίδη: «Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, έχουμε αισθήματά. Υπάρχει άριστη συνεργασία. Εγώ δεν είμαι μάνατζερ, είμαι προπονητής. Απλά όταν πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος, εγώ δίνω τις προτάσεις μου για τους παίκτες που χρειαζόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Αρη».

Για το αν διαφώνησε σε κάποια μεταγραφή: «Όταν συμφώνησα με τον Αρη είχαν έρθει κάποιοι παίκτες, όλοι τους γνωρίζουμε. Είναι καλοί, δεν το συζητάμε. Αν κάποιος εκπληρώνει τα κριτήρια που θέτουμε, είναι νέος και έχει όρεξη για μπάλα, τότε μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Ο Άρης και στην Γ' εθνική είναι μεγάλη ομάδα»

Για τον Κόκε: «Ο Κόκε ήταν ήδη στην ομάδα. Όταν ένας παίκτης έρχεται καθυστερημένα υπάρχει μια διαδικασία για να επανέλθει ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Χρειάζεται έξτρα δουλειά για να επανέλθει. Είναι δύσκολο για κάποιον να μου επιβάλλει την άποψή του. Εγώ γονατιστός μόνο στην Παναγιά της Τήνου πάω».

Γιατί ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας ήρθαν στον Άρη της Γ Εθνικής: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Για παράδειγμα, ο Ραούλ Μπράβο είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα και του αρέσει η Θεσσαλονίκη. Αν δεν έχεις καλές συνθήκες δουλειάς σε μια πόλη, δεν μπορείς να δουλέψεις, ότι δουλειά και να κάνεις. Το  ποδόσφαιρο είναι το ίδιοι παντού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που το βλέπει σαν επάγγελμα και αυτό είναι το σωστό. Είτε παίζει στη Ρεάλ, είτε στον Αρη είτε αλλού  ο παίκτης το βλέπει καθαρά σα δουλειά».

Για την τέχνη του γκολ: «Εγώ έναν ποδοσφαιριστή μπορώ να τον καθοδηγήσω ως τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Το γκολ δε μπορεί στο μάθει κανένας προπονητής, πρέπει να έχεις ταλέντο. Ο παίκτης πρέπει να προπονείται. Στον Ολυμπιακό, ο Μπλαχίν έφερε τους τρεις Σοβιετικούς (Προτάσοφ, Σάβιτσεφ, Λιτόφτσενκο) και εγώ δεν ξεκινούσα. Εγώ προπονούμουν και όταν έπαιζα, έβαζα τα γκολ μου και έκανα τη δουλειά μου».

Τι είναι αυτό που μπορεί να τον ενοχλήσει και να φύγει από μια ομάδα: «Δεν έχω φύγει ποτέ από ομάδα που είχε καθοδική πορεία, το αντίθετο. Κατά καιρούς σε μια δουλειά, μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη. Αυτό που μπορεί να χαλάσει μια σχέση στο ποδόσφαιρο είναι κάποιες ενέργειες, όπως το να έρθει κάποιος παίκτες χωρίς τη δική μου έγκριση η να απαιτηθεί να παίξει κάποιος. Από την αρχή που κάναμε την προσπάθεια, όλα αυτά έχουν ξεκαθαριστεί. Αν ένας πρόεδρος έχει την τάση να ανακατεύεται δεν το κόβει αυτό ούτε στην Γ' ούτε στην Α Εθνική. Έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι.

Εγώ δεν μπορώ να διοικήσω ούτε και η διοίκηση να προπονήσει. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα η συνεργασία μας είναι άριστη και δε βλέπω το λόγο να χαλάσει. Επειδή έχω συνεργαστεί με πολλούς και μεγάλους προέδρους, βλέπω ότι ο Καρυπίδης έχει δεθεί  με τον Άρη, δουλεύει καθημερινά, έχει στόχο να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που είναι απογοητευμένος και ταπεινωμένος. Στις συνελεύσεις του Άρη πήγαιναν 70 άτομα. Εμείς δεν δημιουργήσαμε  βρήκαμε αυτήν την κατάσταση».

Για το αν ο Άρης θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο: «Όταν ξεκαθαρίσουμε το στόχο, σίγουρα. Δεν έγινε αυτή η ερώτηση πέρσι και δεν υπήρξε ανάλογη ευαισθησία, όταν ο Άρης έκανε πολλές γκέλες. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, κάτι που το εισπράττω. Στόχος είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το μαρτύριο. Ώστε να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται ο Άρης στη φυσική του θέση, τη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν η καλή φυσική κατάσταση φέρει και το καλό ποδόσφαιρο: «Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε σε ένα βράδυ. Αν εξαιρέσουμε τους Τάτο, Παυλίδη και Τσουμάνη, οι άλλοι δεν έκαναν προετοιμασία. Εμείς πρέπει να κάνουμε ταυτόχρονα προετοιμασία και καν παίρνουμε τα παιχνίδια. Βεβαίως με την πάροδο του χρόνου η ομάδα θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να κανείς προετοιμασία να παίζεις μόνο καλό ποδόσφαιρο αλλά να μην παίρνεις το αποτέλεσμα. Αρκετά με όσα έγιναν πέρσι».

Για την προηγούμενη παρουσία του στον Αρη:  «Ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Είχαμε 10 αγωνιστικές τιμωρία, παίξαμε με την Προοδευτική 1-1 και έφυγε ο Κουουζέλα. Θα πρέπει να αναγνωρίζεται μια προσπάθεια και όταν προπονητής συναντά αντίξοες συνθήκες, εκπληρώνει το στόχο και δεν του δίνεται η ευκαιρία, υπάρχει μια πικρία. Ότι έγινε, έγινε. Προχωράμε μπροστά».

Για το πόσα χρόνια σκοπεύει να κάτσει στον Αρη: «Ο προπονητής είναι έτοιμος να κάτσει από μια Κυριακή ως 10 χρόνια. Κάθε μέρα που ξημερώνει μαθαίνεις το ποδόσφαιρο. Είμαι αυτής της λογικής και αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό. Η νοοτροπία ξεκινάει από την προπόνηση για να παίξεις στον αγώνα. Ο φίλαθλους δεν τα ξέρει αυτά. Υπάρχει διαδικασία για να μπορέσεις να παίξεις. Οι ομάδες πάνε στο ξενοδοχείο για αυτό το σκοπό».

Για το πότε θα σχεδιαστεί ο Άρης της επόμενης χρονιάς: «Έχουμε κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Καρυπίδη, δίχως να μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Θα γίνει προσεχώς. Θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο. Θα μιλήσω για το ελληνικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ομάδα. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Άρης-ΠΑΟΚ το Αρης-Ολυμπιακός δεν γίνεται να σταθείς στον Αρη».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές το Γενάρη: «Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα το δούμε. δε θα κάνουμε μεταγραφές για να κάνουμε. Αν χρειαστούμε θα γίνουν. Αυτοί οι παίκτες είναι ήδη στο +12 και θα πάνε πάνω από το +15».

Γιατί δεν πάει στις συνεντεύξεις Τύπου: «Δεν πηγαίνω όχι γιατί είμαι σνομπ ή κομπλεξικός. Ωστόσο, κάθε προπονητής έχει τη δική του προοπτική για το ποδόσφαιρο, υπήρχαν διαπληκτισμοί, η κατάσταση ξέφυγε. Για του χρόνου θα το αξιολογήσω και θα το σκεφτώ. Δεν φοβάμαι κανένα, μόνο το Θεό».

Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Αρη: «Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα που πρέπει να την αγκαλιάσει και να τη στηρίξει ο κόσμος γιατί χωρίς αυτόν δεν υπάρχει η ομάδα. Δείτε τον Αθηναϊκό που έφτασε να παίξει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφτασε στο τοπικό. Ο κόσμος είναι οδηγός για την προσπάθεια της ομάδας και εμείς είμαστε εδώ για τον κάνουμε να περπατάει με το κεφάλι ψηλά και όχι σκυφτός και με φάπα».