Βαθμολογία

Γενική απεργία αποφάσισε στις 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ

Γενική 24ωρη απεργία προκήρυξε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/11) η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου μετά από την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν «ανελέητη» την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και καλούν τον κόσμο να δώσει «δυναμική και αγωνιστική απάντηση» στα «αντιλαϊκά μέτρα» που έχουν παρθεί με το τρίτο μνημόνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής».