Βαθμολογία

Κορυφή η Ζενίτ, θρίαμβος για Γάνδη

Η Ζενίτ νίκησε 2-0 την Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη, έκανε το "5 στα 5" και κατέκτησε φυσικά την κορυφή του 8ου ομίλου, ενώ η Γάνδη νίκησε στο 95' τη Λιόν με ανατροπή στο "Ζερλάν".

Έκανε το "5 στα 5" η Ζενίτ, καθώς νίκησε με 2-0 την Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη και φυσικά εξασφάλισε την πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Στο άλλο ματς, η Γάνδη νίκησε 2-1 τη Λιόν στο "Ζερλάν", κάνοντας ανατροπή στο 95'. Οι Γάλλοι βγήκαν νοκ-άουτ, ενώ οι Βέλγοι προσπέρασαν την Βαλένθια και τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Ζενίτ.
Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Σκόρερς: 15' Σατόβ, 74' Τζιούμπα

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Οι βάσεις για την 5η νίκη της Ζενίτ σε ισάριθμα ματς μπήκαν νωρίς, καθώς ο Ολέγκ Σατόβ άνοιξε το σκορ στο 15ο, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Αρτέμ Τζιούμπα στο 74'.

Ο Τζιούμπα, ο οποίος είναι ο στράικερ της εθνικής Ρωσίας, έφτασε τα 5 γκολ φέτος στην διοργάνωση και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς τον Κριστιάνο Ρονάλντο (τους έπιασαν και άλλοι αργότερα), ενώ έχει σκοράρει και στα 4 τελευταία ματς!

Η Ζενίτ λοιπόν κατέκτησε την κορυφή του 8ου και θα μπει στην κληρωτίδα στο group των ισχυρών για τη κλήρωση των "16", ενώ η Βαλένθια τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Λιόν.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ (65' Γιουσούποβ), Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Νέτο (86' Εβσέεβ), Βιτσέλ, Ντάνι, Σατόβ (84' Ριαζάντσεβ), Χουλκ, Τζιούμπα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε Ντομένετς, Ζοάο Κανσέλο (79' Ντε Πάου), Ρούμπεν Βέζο, Αμπντενούρ, Ένσο Πέρες (73' Ντανίλο), Ντάνι Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Φεγκουλί, Ράφα Μιρ (56' Σάντι Μίνα), Πάκο Αλκάθερ.

*κόκκινη  80' Ρούμπεν Βέζο

Λιόν - Γάνδη 1-2

Σκόρερς: 7' Φερί / 32' Μιλίτσεβιτς, 95' Κουλιμπαλί

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ, Μπίσεβατς, Γιανγκά-Εμ'Μπιουά, Μπεντιμό, Τολισό, Φερί, Μαλμπράνκ, Γκεζάλ, Βαλμπουενά, Λακαζέτ.

ΓΑΝΔΗ (3-6-1): Σελς, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ασάρε, Κουμς, Ρενάτο Νέτο, Φόκετ, Σαϊέφ, Μιλίτσεβιτς, Ντεγιάχερε, Ντεπουάτρ.

 Η βαθμολογία

1. Ζενίτ 15 (12-4)

2. Γάνδη 7 (6-6)

3. Βαλένθια 6 (5-7)

4. Λιόν 1 (3-9)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Βαλένθια - Λιόν

Γάνδη - Ζενίτ