Βαθμολογία

«Λατρεύουμε την καθημερινότητα της ομάδας μας»

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Αβράαμ Παπαδόπουλος, μιλά στο basket.gr για τη φετινή προσπάθεια της ΑΕΛ αλλά και για την γενικότερη ανάπτυξη του μπάσκετ στη Λάρισα και στη Θεσσαλία γενικότερα. Αναλυτικά ο Αβράαμ Παπαδόπουλος:

- Πώς κρίνετε μέχρι στιγμής το επίπεδο του πρωταθλήματος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...
"Είναι ένα δύσκολο, σκληρό, απαιτητικό, ανταγωνιστικό, μεγάλο σε διάρκεια πρωτάθλημα. "Υπάρχουν ομάδες ίδιας δυναμικότητας, που δίνει μια ιδιαίτερη ομορφιά στο πρωτάθλημα. Απαιτεί την μέγιστη συγκέντρωση, αλλά δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο το περίμενα".

- Η ομάδα σας κάνει μια πολύ καλή πορεία. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία σας, το πως στήθηκε, πως δουλεύετε, αλλά και που φτάνουν οι στόχοι σας;
"Το ξεκίνημα είναι αρκετά καλό αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι,  προσηλωμένοι έτσι ώστε να έχουμε την ανάλογη συνέχεια και στην πορεία του πρωταθλήματος. Η φιλοσοφία μας, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει να κάνει με την επιθετικότητα σε άμυνα και επίθεση. Επιδιώκουμε να έχουμε υψηλό ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι μας, να είμαστε ομαδικοί με πολλές συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Στηριζόμαστε στο ομαδικό πνεύμα, βάζοντας το εγώ κάτω από την ομάδα. Η ομάδα στήθηκε με πολλή προσοχή από την αρχή, διατηρώντας το βασικό κορμό της, συμπληρώνοντάς τον σε θέσεις που είχαμε ανάγκη, με παίκτες ικανούς, οι οποίοι κρίναμε πως ταιριάζουν τόσο στην αγωνιστική φιλοσοφία μας όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων.  Αγαπάμε και λατρεύουμε την καθημερινότητα της ομάδας μας, είναι σκληρή, επίπονη, υπάρχει πίεση σωματική και πνευματική, έτσι ώστε να είναι αποδοτική με άμεσο στόχο την βελτίωση των παικτών και ομάδας. Θέλουμε με τον τρόπο δουλειάς να φτάνουμε τα όρια απόδοσης της ομάδας μας, αυτός είναι ο στόχος μας. Τα αποτελέσματα έρχονται μόνα τους, αν δουλεύεις σωστά και μεθοδικά".

- Η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει παράδοση στο μπάσκετ, όμως φαίνεται ότι πέρασε τα τελευταία χρόνια μια κάμψη. Τι πιστεύετε ότι έφταιξε και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει το μπάσκετ;
"Η κάμψη οφείλεται στην διοικητική ανεπάρκεια. Πρέπει οι ομάδες να στελεχωθούν με ικανά άτομα σε όλα τα επίπεδα ( διοίκηση-προπονητές-παίκτες), να υπάρχει όραμα και σαφές πλάνο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους".

- Πόσο σημαντική είναι για την ομάδα σας και το Θεσσαλικό μπάσκετ γενικότερα, άρα και το ελληνικό πιο μακροπρόθεσμα, η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής και της βελτίωσης της προσπάθειας της Ακαδημίας;
"Η υποδομή και η βελτίωση της Ακαδημίας μας απασχολεί πάρα πολύ. Πιστεύουμε στην παραγωγική διαδικασία και θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτή. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι που το επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Η γνώση, η αγάπη, το μεράκι στους ανθρώπους που δουλεύουν στα τμήματα υποδομής υπάρχει. Δυστυχώς οι υπόλοιποι παράγοντες δεν βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το κοινωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι απέναντι από αυτήν την λογική. Πολλοί αρέσκονται στο εύκολο, το εφήμερο και δε θέλουν πίεση, όμως θα χρειάζεται υπομονή, επιμονή και καθημερινή, σκληρή προσπάθεια από όλους, για να υπάρχει σωστή και πετυχημένη παραγωγική διαδικασία".

- Υπάρχει ανταπόκριση από τον φίλαθλο κόσμο στην προσπάθεια σας; Βλέπετε προοπτική για να ανεβεί το ενδιαφέρον του κόσμου στην περιοχή;
"Είναι θετικότατη η ανταπόκριση του κόσμου. Μας δίνει δύναμη και κίνητρο, η στήριξη του και μας υποχρεώνει με την παρουσία του, να τον ανταμείψουμε και σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και θεάματος. Την προοπτική στον κόσμο την δίνουν η ομάδα και οι παίκτες με την αγωνιστική τους παρουσία. Ο κόσμος περιμένει να δει μια ομάδα υγιή, να αγωνίζεται με πίστη και πάθος για το καλύτερο, μόνο τότε του δίνεις προοπτική και τον κάνεις ένα με την ομάδα".