Βαθμολογία

Από το καλό στο καλύτερο και η μπασκετική ΑΕΛ!

Την Πέμπτη (19/11) πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας η επίσημη παρουσίαση της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΛ, της Διοικούσας Επιτροπής, το πλάνο του τμήματος, καθώς και οι χορηγοί – υποστηρικτές της ομάδας που πραγματοποιεί ονειρεμένη πορεία και φέτος στη Β’ Εθνική, αφού μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο των νικών (6 στα 6) και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η βραδιά είχε όπως ήταν λογικό έντονο βυσσινί χρώμα και οι άνθρωποι της Διοικούσας Επιτροπής μίλησαν για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και φέτος, ενώ ζήτησαν την βοήθεια όλων σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλάνο της φετινής σεζόν, όπως και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα τμήματα υποδομής που αποτελούν το αύριο του συλλόγου. Στην ανδρική ομάδα είναι οι περισσότεροι Λαρισαίοι παίκτες που αγαπούν την ομάδα και έχουν το άλογο στο στήθος.

Την βραδιά παρουσίασε ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Τρίμμης. Στη αίθουσα βρέθηκε πλήθος απλού κόσμου, όπως και μέλη των «Monsters». Επίσης την βραδιά χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αδάμ. Στην εκδήλωση βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΛ και εκπρόσωπος του Δημάρχου Λάρισας κ. Κωσταρόπουλος και ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» κ. Ντίνος Διαμάντος. Επίσης στην εκδήλωση βρέθηκε ο πρόεδρος ΟΔΚΕ κ. Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντρικής Ελλάδος κ. Σπύρος Τσούντζουρας και ο πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών Λάρισας κ. Θοδωρής Λιάκος. Στην εκδήλωση δεν μπόρεσε να βρεθεί ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας λόγω φόρτου εργασίας.

Κυριακού: «Μια χρονιά με πολλές επιτυχίες»

Στην αρχή πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Νίκος Κυριακού ο οποίος τόνισε: «Ως πρόεδρος του φίλαθλου σωματείου της ΑΕΛ και εκ μέρους του Δ.Σ. θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι εδώ σήμερα. Θέλω να χαιρετήσω αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω ότι πραγματικά της αξίζει να πετύχει. Να ευχηθώ σε αυτό το ωραίο τιμ που έχει δημιουργηθεί, μια χρονιά με πολλές επιτυχίες».

Μίχος: «Όλοι οι αθλητές μας έχουν μέλλον»

Ο Γενικός Αρχηγός κ. Δημήρης Μίχος από την μεριά του ανέλυσε το φετινό πλάνο της ΑΕΛ, τους στόχους αλλά και τα όσα οραματίζεται ο ίδιος για το μέλλον. Στην αρχική του τοποθέτησε ανέφερε: «Ασχολούμαι από πέρυσι με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ και σήμερα θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα μας. Θα ξεκινήσουμε από τα δυνατά σημεία της ομάδας μας και ξεκινάμε με τα τμήματα υποδομής, έχουμε 160 αθλητές και όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός από μικρή ηλικία είναι το σημαντικότερο. Η ομάδα μας συνεργάζεται με καταξιωμένους επιστήμονες. Γι’ αυτά τα τμήματα υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Βαγιόπουλος που είναι καταξιωμένος στο χώρο. Αναφορικά με την ανδρική ομάδα, 9 στους 13 είναι Λαρισαίοι. Όλοι οι αθλητές μας έχουν μέλλον γιατί είναι νέοι, όπως και ο τεχνικός που είναι μαζί μας 6 χρόνια. Προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα στους παίκτες μας! Απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνουμε. Έχουμε αύξηση των χορηγών φέτος. Πέρυσι καταφέραμε και βγήκαμε πρωταθλητές και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα προσπαθεί καθημερινά. Όλοι τώρα προσπαθούμε με την ομάδα, ευτυχώς μαθαίνουμε γρήγορα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εδραίωση στην κατηγορία, αν και οι παίκτες μας δείχνουν να θέλουν και το κάτι παραπάνω. Μεγάλος στόχος 5ετίας είναι η άνοδος στην Α1, αλλά να πάμε βήμα – βήμα».

Νάκας: «Δημιουργήθηκε μια σταθερή ομάδα»

Ο κ. Γιώργος Νάκας είναι ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ως μέλος της Διοικούσας επιτροπής ανέφερε: «Με μια σύντομη αναδρομή να πω δύο λόγια για το τμήμα. Το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΛ ιδρύθηκε το 1993, μέσα στην 10ετια που ακολούθησε, ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, ενώ βρέθηκε μια ανάσα από την Β’ Εθνική. Το 2006 έγινε η πρώτη συνένωση της ΑΕΛ με τον ΓΣΛ και για τρεις περιόδους η ΑΕΛ ΓΣ όπως ονοματίστηκε πάλεψε στο ανώτατο επίπεδο. Το καλοκαίρι του 2009 η ομάδα υποβιβάστηκε και η ομάδα την επόμενη σεζόν δεν αγωνίστηκε πουθενά. Στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφάσισε να παίξει στην Α2 ΕΣΚΑΘ, με νέα παιδιά μέσα από πολύ δυσκολίες. Η ΑΕΛ σε τρία χρόνια είχε δύο ανόδους και έφτασε στη Γ’ Εθνική. Έγινε ένα 5ετες πλάνο που πέτυχε στο απόλυτο συν το βήμα παραπάνω στη Β’ Εθνική. Δημιουργήθηκε μια σταθερή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Τώρα προχωρούμε στο δεύτερο στάδιο του πλάνου μας. Όλοι συνεργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο. Δεν υπάρχει πρόεδρος – αντιπρόεδρος. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους εσάς». Στη συνέχεια αναφέρθηκαν ονομαστικά τα άτομα που είναι στην Διοικούσα επιτροπή και βοηθούν καθημερινά την ομάδα καθώς και οι χορηγοί της ομάδας.

Παπαδόπουλος: «Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη»

Ο προπονητής της ΑΕΛ Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε από την μεριά του: «Δεν είμαι μόνος μου, έχω συνεργάτες που βοηθάν πολύ, ο Αποστόλης Τριανταφύλλου και ο γυμναστής Χρήστος Χαλίτσιος. Ξεκινήσαμε πριν 6 χρόνια, μοιραζόμενοι ένα όραμα. Το όραμα ήταν να πάμε την ΑΕΛ όσο ψηλότερα γίνεται. Οι στόχοι είναι να προχωράμε συνέχεια και να έχουμε ανοδική πορεία. Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και τώρα όσο δύσκολος και να είναι. Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη. Είμαι σίγουρος πως το όραμα μας θα γίνει πράξη στο τέλος…».

Κονδυλόπουλος: «Χρειαζόμαστε την στήριξή σας»

Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ Δημήτρης Κονδυλόπουλος που είναι και παλιότερος στο τμήμα ανέφερε: «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι από τις Ακαδημίες. Δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο συνέχεια. Έχουμε κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι, θα προσπαθούμε κάθε μέρα στην προπόνηση για το καλύτερο. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο, χρειαζόμαστε την στήριξή σας».