Βαθμολογία

Δύο νεκροί και μεγάλες ζημιές στη Λευκάδα από τον σεισμό

Δυστυχώς ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης (17/11) τη Λευκάδα και τις ευρύτερες περιοχές στέρησε και ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα, δύο ηλικιωμένες γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο σε δύο διαφορετικά σημεία του νησιού. Πρόκειται για μία 82χρονη που σκοτώθηκε στο Αθάνι, όταν μάντρα κατέρρευσε και την καταπλάκωσε, ενώ στην περιοχή της Βασιλικής έχασε τη ζωή της μία 69χρονη, όταν το σπίτι της καταπλακώθηκε από βράχο.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί και έξι τραυματισμοί ατόμων που διακομίστηκαν εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού. Ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι από τη Βασιλική, ένα 10χρονο από την περιοχή της Λυγιάς, μια 88χρονη από το Πινακοχώρι κι ένας 45χρονος.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Αθάνι, όπου οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι έχουν καταρρεύσει εκκλησίες και σπίτια. Παράλληλα, έχουν υπάρξει ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα περιοχές να έχουν αποκλειστεί, κυρίως στον δυτικό άξονα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή σε κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί στο νησί, προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες, ενώ αναμένεται συνδρομή ανδρών των ΕΜΑΚ και από Πάτρα και Ιωάννινα.