Βαθμολογία

Αντσελότι: «Ο Μουρίνιο θα τα διορθώσει όλα»

Στην έλλειψη κινήτρου απέδωσε ο Κάρλο Αντσελότι τη φετινή, τραγική πορεία της Τσέλσι στο πρωτάθλημα, εκτιμώντας ωστόσο ότι σύντομα ο Ζοσέ Μουρίνιο θα βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να… διψάσει ξανά τους ποδοσφαιριστές του.

Η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Ιταλό προπονητή ήταν η… αναμενόμενη. Θα καθόταν, αν του ζητούσαν, ξανά στον πάγκο της Τσέλσι; «Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα», απάντησε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος ταυτόχρονα εκτίμησε ότι: «Ο Ζοσέ δεν θα απολυθεί. Ήδη η ομάδα αποφάσισε να τον κρατήσει και νομίζω ότι έκανε τη σωστή επιλογή»! Ειλικρινής…

Ο ίδιος, όμως, έχει επαφή με τον Πορτογάλο; «Όταν κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρεάλ μου έστειλε μήνυμα και με συνεχάρη. Τα πηγαίνουμε καλά, όμως δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του».

Πολλοί αναφέρουν ότι η κατάσταση στα αποδυτήρια των «μπλε» έχει… ξεφύγει, εξ ου και η τραγική τους πορεία μέχρι στιγμής. Ο Αντσελότι ρωτήθηκε (και) για αυτό: «Την κατάσταση την ξέρει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Μουρίνιο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις τους λόγους που συμβαίνουν ορισμένα πράγματα. Τι τρέχει και τι δεν γίνεται σωστά… Για παράδειγμα, πως χάσαμε στην Κωνσταντινούπολη από τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. καθοδηγούσε τότε τη Μίλαν), ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ με 3-0 στο ημίχρονο; Παρατηρώ από μακριά την Τσέλσι και πιστεύω ότι επειδή κατέκτησε πέρσι τόσο εύκολα το πρωτάθλημα, τώρα της λείπει το κίνητρο».

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τι γίνεται; Εάν οι ποδοσφαιριστές στερούνται διάθεσης και κινήτρου, πως μπορεί να διορθωθεί; «Η αλήθεια είναι πως τότε ο προπονητής πρέπει να μπορεί να δώσει κίνητρα στους παίκτες. Κανείς κόουτς όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει εάν ο ίδιος ο παίκτης δεν... δέχεται. Για να διορθωθεί αυτό πρέπει να το δουλέψεις σιγά-σιγά. Ο Μουρίνιο, όμως, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Δεν τον βλέπω να αγχώνεται, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Θα το διορθώσει».