Βαθμολογία

«Φωνάζει» για τη διαιτησία ο Ιωνικός

Πολύτιμο έδαφος έχασε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Ιωνικός, ο οποίος έμεινε εφτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Φωστήρα.

Η ομάδα της Νίκαιας ηττήθηκε με 2-1 από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Ο Ιωνικός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα (9/11) και αναφέρθηκε αναλυτικά στις λάθος αποφάσεις, όπως τις θεωρεί, του Παπαδόπουλου.

Οι διοικούντες αναρωτιούνται αν οι διαιτητικές αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με το μπάτζετ των ομάδων και προσθέτουν πως η πορεία του συλλόγου ενοχλεί πολλούς.

Η ανακοίνωση: «Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ιωνικός, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του (Κυριακίδης, Κατσίκιας, Τσαφταρίδης) , έτρωγε σίδερα και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Κηφισιάς, οδηγήθηκε μέσα από μια σειρά τραγικών λαθών του διαιτητή Παπαδόπουλου, στην ήττα.

Ο Ευβοιώτης διαιτητής «έκλεισε τα μάτια» σε πεντακάθαρο πέναλτι και αποβολή του Καρακώστα στον Ρόβα, όταν ο αμυντικός της Κηφισιάς ανέτρεψε από πίσω τον νεαρό φορ του Ιωνικού ενώ ήταν ο τελευταίος παίκτης. Παράλληλα σε ακόμα δύο περιπτώσεις υπάρχει παράβαση στην περιοχή των γηπεδούχων, όταν στην μία ανατρέπεται και πάλι ο Ρόβας, ενώ στην δεύτερη περίπτωση η μπάλα βρίσκει το χέρι αμυντικού της Κηφισιάς. Ενδεικτική της κατάστασης του χθεσινού αγώνα, είναι η φάση όπου ο Τεγούσης γύρισε την μπάλα στον Γουμάγια που μπλόκαρε με τα χέρια δίχως να δοθεί από τους διαιτητής έμμεσο.

Είναι ωστόσο εύλογη η απορία που δημιουργείται σε όποιον παρακολούθησε το παιχνίδι στο Ζηρίνειο, για το αν οι διαιτητικές αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήριο το μπάτζετ των ομάδων. Ο Ιωνικός όμως μέσα από τέτοιες διαιτησίες βγαίνει πιο δυνατός, συσπειρωμένος αλλά και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε ανάλογα γεγονότα στο μέλλον. Είναι άλλωστε προφανές από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές, πως η πορεία και οι εμφανίσεις του Ιωνικού αποτελούν αγκάθι για πολλούς!»