Βαθμολογία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Πέμπτη (12/11) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που παράλληλα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το ασφαλιστικό κατά κύριο λόγο, αλλά και η υπογραφή του νέου μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται αποτελούν τις αιτίες για την απόφαση, με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας να κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Συμμετοχή αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ, σε απεργία επίσης κατεβαίνουν φαρμακοποιοί, γιατροί και δημοσιογράφοι, ενώ δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 και από τις 16.00 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα λειτουργήσουν ΗΣΑΠ και Τραμ.

Η ανακοίνωση: «Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.  Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια».

Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν

«Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων

Διαγραφή του χρέους».