Βαθμολογία

Η Google τιμά την Χέντι Λαμάρ (Video)

Σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα είναι αφιερωμένο το google doodle της Δευτέρας (9/11). Η Αυστροεβραία και μετέπειτα πολιτογραφημένη Αμερικανίδα ηθοποιός, Χέντι Λαμάρ, αν και έγινε γνωστή για την ομορφιά της, τις κινηματογραφικές της επιτυχίες και κυρίως για το ρόλο της στην ταινία «Ecstasy», υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα (γνωστή ως Bluetooth και Wi - Fi).

Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώνονται λοιπόν 101 χρόνια από τη γέννηση της και η Google έφτιαξε ένα εντυπωσιακό animation βιντεάκι για τη ζωή της Λαμάρ. Η Λαμάρ παντρεύτηκε στις 10 Αυγούστου του 1993 τον Φριτς Μαντλ Μπούντε, κατασκευαστή οπλικών συστημάτων για την ναζιστική Γερμανία, που ήταν κατά 15 χρόνια μεγαλύτερός της. Εκείνος την ανάγκασε να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί την καθολική θρησκεία, ενώ της απαγόρευσε ακόμα και να δουλεύει σαν ηθοποιός.

Μετά την ταινία «Ecstasy», ο πρώτος που την καταδίκασε ήταν οσύζυγός της. Χωρίς να χάσει χρόνο, έβαλε λυτούς και δεμένους να μπλοκάρουν την εξαγωγή της ταινίας σε άλλες χώρες και προσπάθησε με κάθε τρόπο να κατάσχει όλα τα αντίγραφα της, προσβεβλημένος από την γυμνή της εμφάνιση αλλά και από την έκφραση του προσώπου της.

Για να ξεφύγει από τον άντρα της κρύφτηκε σε ένα πορνείο και αναγκάστηκε μάλιστα να έρθει σε επαφή και με έναν άγνωστο για να μην αποκαλυφθεί. Τελικά νάρκωσε την προσωπική της υπηρέτρια και πήρε το τρένο για το Λονδίνο. Το πραγματικό όνομα της ήταν Χέντβιγκ Κίεσλερ, ωστόσο ο παραγωγός Λούι Μπ. Μάγιερ, που γνώρισε στην Αγγλία, την έπεισε να το αλλάξει σε Χέντι Λαμάρ, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στη διάσημη και πρόωρα χαμένη (από υπερβολική δόση ναρκωτικών) καλλονή του βωβού κινηματογράφου Μπάρμπαρα Λα Μάρ.

Να αναφέρουμε ότι η ταινία ήταν τσεχικής παραγωγής και ήταν η πρώτη που έδειχνε μια γυναίκα να απολαμβάνει το σεξ. Η νεαρή ηθοποιός υποδυόταν την «Εύα», μια νέα κοπέλα παντρεμένη με έναν αρκετά μεγαλύτερο άντρα η οποία σε μια βόλτα που έκανε στην εξοχή με το άλογο της, βούτηξε γυμνή σε μια λίμνη, ενώ εκείνο την εγκατέλειπε τρέχοντας μακρυά με τα ρούχα της. Η «Εύα», ενώ πάλευε να το προλάβει, αποκάλυπτε στο κοινό όλα τα αδιαμφισβήτητα κάλλη της. Στο τέλος της διαδρομής συνάντησε έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο αφέθηκε το υπονοούμενο ότι είχε σεξουαλική επαφή, μέχρι που οι θεατές την είδαν να έρχεται σε οργασμό, ανάβοντας φυσικά στο τέλος ένα τσιγάρο.

">http://