Βαθμολογία

ΑΕΛ και στην Ευκαρπία!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, η ΑΕΛ πήρε τη νίκη στην έδρα της Ευκαρπίας σήμερα, επικρατώντας με το τελικό 71-80. Έτσι η ομάδα μας για μία ακόμη αγωνιστική, 5η στη σειρά από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, παρέμεινε αήττητη!

Με την ομάδα να προσπαθεί να παραμείνει μπροστά στο σκορ, κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να έχει τα ινία, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 60-60. Με αυτό το σκορ 20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, ο Κώστας Σαριμπαλίδης πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ για την ΑΕΛ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σε δίποντο που επιχείρησε, και έτσι το παιχνίδι πήγε στην πρώτη παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, αλλά με τρίποντο του Πολίτη και με εύστοχη βολή του Σαριμπαλίδη, το σκορ έγινε 67-67 για να βρεθούμε στο δεύτερο επιπλέον πεντάλεπτο, όπου και οι παίκτες μας έδειξαν το χαρακτήρα που έπρεπε, με βάση τις δυνατότητές τους για να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με 71-80!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Χρειάστηκε να δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση στο τέλος και τα καταφέραμε. Πήραμε τελικά τα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που δεν κάναμε και μας κόστισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, βγάλαμε τις άμυνες που θέλαμε, και στις κρίσιμες επιθέσεις καταφέραμε να πετύχουμε τους πόντους που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στη νίκη. Κοιτούμε πλέον το επόμενο παιχνίδι.»

Δεκάλεπτα: 16-22, 29-28, 41-43, 60-60, 67-67-1η παράταση, 71-80 τελικό

Ευκαρπία ( Αμοιρίδης): Ματενίδης 3, Τσινόπουλος 16 (2), Δώδος 8 (2), Κουντουρατζόγλου 10 (1), Γκουτζιομήτρος 3 (1) Απιδόπουλος 2, Κολότσιος, Γκαβέζος, Γκόφας, Σουτζόπουλος 17 (2), Κόκουρας 12.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Βλαχούλης 3 (1), Αθανασόπουλος 3, Σαριμπαλίδης 17 (3), Τσούτσος 6, Κουτίνας 8, Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου 7 (1) , Μαλτέσιος 18, Πολίτης 18 (4), Παπακώστας, Φιλιππόπουλος.