Βαθμολογία

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Στη σκιά της επίθεσης που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης (5/11) το πολυνομοσχέδιο για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Συνολικά ψήφισαν 280 βουλευτές, με 153 - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. - να ψηφίζουν υπέρ επί της αρχής, ενώ καταψήφισαν 118 βουλευτές των Ν.Δ., Χρυσής Αυγής, ΚΚΕ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ένωσης Κεντρώων.

Το Ποτάμι δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόντες από πλευράς συμπολίτευσης ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Νικολόπουλος.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ έγινε ονομαστική ψηφοφορία για τα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51 και 53, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, να διαφοροποιείται για το 53, καταψηφίζοντάς το.

Επίσης, ψηφίστηκαν και οι τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα ψήφισαν ως εξής:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα, με τη διαφοροποίηση της Άννας Βαγενά που καταψήφισε το άρθρο 53.

- Η Ν.Δ. καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53, το οποίο υπερψήφισε. Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη καταψήφισε όλα τα άρθρα, διαφοροποιούμενη επί του άρθρου 53 που το ψήφισε το κόμμα της.

- Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 35 και 39.

- Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από το 39, το 44 και το 53, τα οποία υπερψήφισε.

- Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 31, 39, 44 και 53.

- Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήψισε το 39, το 43 και το 53 και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 31, 42, 44.

- Οι ΑΝ.ΕΛ. υπερψήφισαν όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53, με το οποίο παρέχεται και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής. Παρά την αρνητική ψήφο του έτερου κόμματος της συγκυβέρνησης, το άρθρο «πέρασε», καθώς υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

- Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 35, 39 και 53, στα οποία έδωσε την έγκρισή της.