Βαθμολογία

Δυνατότητα για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Νομοθετικές ρυθμίσεις για την εγκατάσταση συστημάτων POS εξήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενo να δοθεί δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων POS ακόμη και στους επιχειρηματίες που ανήκουν στον «Τειρεσία», από τις αρχές του έτους να είναι υποχρεωτική η χρήση συστημάτων POS σε όποιον ανοίγει επιχείρηση, να υπάρχει ακατάσχετο για τις τράπεζες και το δημόσιο από τους λογαριασμούς αυτών των χρημάτων, να μπορεί κάθε επιχείρηση να ανοίγει λογαριασμό με χρήματα από POS και με ποσά από αυτόν τον λογαριασμό να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές (π.χ. πληρωμή προμηθευτών).

Ο κ. Αλεξιάδης έθεσε και το ζήτημα των τραπεζικών χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: «Πρέπει οι τράπεζες να δώσουν και ανταγωνιστικές χρεώσεις. Μας έχει καταγγελθεί ότι πάει κάποιος να καταθέσει 33 ευρώ και του παίρνουν προμήθεια 5 ευρώ για τον λογαριασμό της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,20% και πάει σε άλλη τράπεζα και είναι 0,33 ευρώ. Αυτά ανήκουν στο χθες. Πρέπει να προχωρήσουμε αν θέλουμε να πάμε σε άλλο επίπεδο» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο ΦΠΑ που εισπράχθηκε από επιχείρηση στην Μύκονο τον Αύγουστο δεν έχει έρθει ακόμη στα ταμεία, περιμένουμε να έρθει ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, ενώ αν είχαμε ηλεκτρονική συναλλαγή θα είχαμε ήδη εισπράξει».