Βαθμολογία

Νέα τραγωδία με νεκρά προσφυγόπουλα στο Αιγαίο

Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων στο Αιγαίο, που συνεχίζει να μετατρέπεται σε «υγρό τάφο». Το πρωί της Τετάρτης (28/10) ανασύρθηκαν νεκρά άλλα δύο παιδιά προσφύγων, σε επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης. Συνολικά ανασύρθηκαν σώοι 38 πρόσφυγες, ενώ τα δύο άτυχα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μολύβου για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ανοιχτά του Αγαθονησίου για τον εντοπισμό τριών παιδιών, δύο αγοριών 1 και 5 ετών κι ενός κοριτσιού 1 έτους, καθώς και μίας ηλικιωμένης γυναίκας που επέβαιναν σε βάρκα.

Το έργο, πάντως, των πλωτών σκαφών του Λιμενικού είναι πολύ δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7 Μποφόρ. Άλλοι δύο πρόσφυγες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχής της Σάμου, ενώ χωρίς τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε από τους γονείς της και μια 5χρονη πρόσφυγας στο κέντρο υγείας στο Καρλόβασι της Σάμου. Το «κύμα» προσφύγων συνεχίζεται, καθώς μόνο το πρωί της Τετάρτης έφτασαν στον Πειραιά 3.173 πρόσφυγες.