Βαθμολογία

Κούγιας: Ένα ξεχωριστό παιχνίδι...

Πολλοί πρόεδροι ζηλεύουν τον Αλέξη Κούγια για την ΑΕΛ επισημαίνει ο ίδιος, που τόνισε μεταξύ άλλων πως η διαχείριση του Ολυμπιακού Βόλου είναι ακόμη στα χέρια του Αχιλλέα Μπέου και των συνεργατών του. «Η πολιτική που ξεκινήσαμε από την αρχή ήταν σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Εμείς θέλαμε να αγωνιστούμε στο AEL FC ARENA και τα βρήκαμε με τον κ. Πηλαδάκη. Αν δεν ήταν μάλιστα αυτό το γήπεδο μπορεί να μην είχα ασχοληθεί με την ομάδα. Έτσι με αυτό το γήπεδο και με τη δυναμική του κόσμου εκτοξεύεται ψηλότερα η ομάδα σε συνδυασμό και με τα προπονητικό κέντρο. Με αυτή τη φιλοσοφία κάναμε και τα εισιτήρια διαρκείας. Και είχαμε πει πως όσοι τα επιλέξουν θα επιβραβευθούν» επεσήμανε αρχικά με αφορμή το θέμα της τιμολόγησης των εισιτηρίων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ μιλώντας στον «Ok Radio 104.8».

Σχετικά με το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου σημείωσε: «Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και κυρίως για τους πολίτες της πόλης γίνεται ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι λόγω της ιστορίας των δύο ομάδων, λόγω του προπονητή του κ. Παπαδόπουλου που μπορεί να "κλέψει" αποτελέσματα. Είναι ένα ντέρμπι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Παράλληλα ξεχωριστό παιχνίδι μπορεί να είναι και με τα Τρίκαλα και με την Κέρκυρα, αλλά και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο δεύτερο γύρο και γενικά με όποια ομάδα παλεύει για την άνοδο μαζί με εμάς και υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Να σας πω πάντως πως είχαμε πρόταση να αγωνιστούμε την Δευτέρα, επειδή είχαμε κύπελλο την Πέμπτη, αλλά αρνηθήκαμε».

Αναφορικά με την αναφορά στην ανακοίνωση της ΑΕΛ για όσους εμφανίζονται ως οπαδοί της ομάδας τόνισε: «Είχαμε ενημέρωση πως επικοινώνησαν άνθρωποι από τον Βόλο. Όσο για όσους λένε ότι θέλω να κάνω “αρπαχτές” να σκεφτούν ότι αυτή η ομάδα φτιάχτηκε χωρίς να έχω τις μετοχές στα χέρια μου, για να έρθουν οι παίκτες που είναι σε καλή ηλικία για να έρθει ο προπονητής και το υπόλοιπο επιτελείο, για να χρηματοδοτηθεί η προετοιμασία και όλα τα υπόλοιπα. Έτσι αυτή είναι η ανταμοιβή των ανθρώπων που πήραν διαρκείας και γι’ αυτό θα μπορεί να πάρει κάποιος και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Για τα Γιάννενα, υπάρχει μία διαμαρτυρία για ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όταν έγινε το παιχνίδι όπου και τον αποκλείσαμε στο κύπελλο Ελλάδος ένας μικρότερος σύνδεσμος, για να εκθέσουν τον κύριο σύνδεσμο, ανέβασε ένα πανό εναντίων του καθώς ήταν υπεύθυνος για την διάθεση των εισιτηρίων. Όποιος με κατηγορεί επίσης να του πω, πως εγώ στην Παναχαϊκή έχασα σχεδόν όλη μου την περιουσία. Τέλος αν κάποιος δεν μπορεί να δει το παιχνίδι, να το ξέρετε θα το πληρώσω. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως δεν θα πάει ένα παιδί στο γήπεδο που θα δει έναν αγώνα».

Μιλώντας για το εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δήλωσε: «Με ζηλεύουν πολλοί πρόεδροι που έχω αυτή την ομαδάρα και θέλω να την βλέπω να κερδίζει παντού. Ο κ. Ντόστανιτς είναι απόλυτος άρχοντας της ομάδας και θεωρώ πως μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στεναχωρήθηκα με την απόφαση του Πάτο να μην δώσει στον Μαρουκάκη. Είναι ένα νέο παιδί, αλλά είναι ασυγχώρητο σε αυτή τη φάση για τον εγωισμό του και μία μεγάλη ομάδα πρέπει να παίρνει το παιχνίδι ακόμα και τότε. Μέχρι την ώρα του τραυματισμού του Ουρτάδο η ομάδα ήταν καλύτερη. Η ΑΕΛ είχε και άλλες ελλείψεις όπως του Λαμπρόπουλου και του Κουτσιανικούλη. Όσο για τους τραυματισμούς μέχρι στιγμής δικαιώθηκε ο κ. Ντόστανιτς και το υπόλοιπο επιτελείο καθώς οι παίκτες της προετοιμασίας δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Οι Κουτσιανικούλης, Ναγιάρ και Λαμπρόπουλος ήρθαν πιο μετά. Κανείς από τους άλλους δεν έχει αντιμετωπίσει μυϊκούς τραυματισμούς. Για τον Μαρουκάκη μόνο θέλω να προσθέσω πως δεν αγωνίστηκε βασικός επειδή κάνει προπονήσεις με ενέσεις δύο βδομάδες και τώρα είναι έτοιμος. Αφήστε που έχουμε ένα από τα καλύτερα ιατρικά επιτελεία».

Κληθείς να σχολιάσει την παραχώρηση σουίτας του AEL FC Arena στον Αχιλλέα Μπέο υπογράμμισε: «Όταν ήμουν αντιπρόεδρος στον Ηρακλή, είχα κάνει αίτημα ο ιδιοκτήτης της αντίπαλης ομάδας να φιλοξενείται αυτός και κάποιοι ακόμα στο γήπεδο. Ας μην το κρύβουμε ο Μπέος κάνει κουμάντο και οι συνεργάτες του. Μπορεί να το αρνηθεί, αλλά μόνο για το νομικό. Αλλά γενικά αυτός και οι συνεργάτες του κάνουν τη διαχείριση. Είναι ο δήμαρχος, το πρώην αφεντικό και αυτός ο Ολυμπιακός Βόλου αξίζει να έχει μία φιλοξενία. Ας το δει και αυτός και όλοι σαν το γήπεδο που θα μοιράζει "κόμπλεξ". Που θα έρχονται όλοι από τις "παράγκες" και θα βλέπουν αυτό το “στολίδι”. Ένα γήπεδο που πολύ λέγανε πως η ΑΕΛ δεν παίρνει αποτελέσματα και τώρα με 10.000 κόσμο γίνεται μία καυτή έδρα. Εγώ θα είμαι κάτω μαζί με τον κόσμο, αλλά επειδή ξέρω τι έχει περάσει ο φίλαθλος κόσμος της πόλης του έδωσα τη σουίτα. Εμείς κάναμε την κίνηση που θέλαμε να κάνουμε και να γίνει μία ποδοσφαιρική γιορτή. Μακάρι να έρθουν και φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου».

Τέλος, αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη ανέφερε: «Μπήκα στο γήπεδο για να πανηγυρίσω το παιχνίδι. Ζήσαμε ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν συνεχώς κάτω, ο κ. Βέλιτς κρατούσε τη μπάλα για να μην παιχτεί ποδόσφαιρο, ενώ είδα και κάποιον βρίζει τον Θωμά τον Κυπαρίσση. Το σημαντικό είναι ότι οι οργανωμένοι συνυπήρξαν για το καλό την ομάδας κάτι που με έκανε ευτυχισμένο και θα ήθελα να ξέρουν πως θα είμαι δίπλα τους».