Βαθμολογία

Νέα νίκη για την ΑΕΛ

Το "3 στα 3" έκανε η ομάδα Μπάσκετ της ΑΕΛ καθώς πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη στον Πολύγυρο επί της τοπικής ομάδας με σκορ 66-68.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς, οι βυσσινί είχαν προβάδισμα μεταξύ 2 και 7 πόντων, όμως δεν μπορούσαν να αποσπαστούν ασφαλώς στο σκορ. Στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα του Πολύγυρου εκμεταλλεύτηκε την άμυνά της και τα πολλά λάθη των παικτών της ΑΕΛ και πέρασε μπροστά με 61-59 και 63-60, 3 λεπτά πριν τη λήξη. Βολές και ψυχραιμία από την ΑΕΛ της έδωσαν το προβάδισμα με 63-66 15'' πριν το τέλος, όμως τρίποντο των γηπεδούχων στα 1.8 '' έφεραν τις ομάδες ισόπαλες.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σαριμπαλίδης επανέφερε και με πάσα back-door βρήκε τον Πολίτη που με lay-up έγραψε το τελικό 66-68 με την εκπνοή του αγώνα, δίνοντας την πολύτιμη νίκη στους βυσσινί.

Μετά το τέλος του ματς ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος δήλωσε : "Ήταν ένα παιγνίδι με πολλές διακυμάνσεις. Όσο ήμασταν συγκεντρωμένοι αποκτούσαμε διαφορά, οι στιγμές αδράνειας όμως και τα λάθη μας στοίχιζαν, με αποτέλεσμα να ο αντίπαλος να μένει μέσα στο ματς και να τρέφει ελπίδες να το κερδίσει. Στο τέλος φανήκαμε πιο έτοιμοι και ίσως τυχεροί και πήραμε αυτή τη νίκη".

Ο φόργοουρντ Νίκος Τσούτσος δήλωσε : " Θέλαμε πολύ το ματς αλλά λόγω άγχους υποπέσαμε σε λάθη. Έτσι ο αγώνας πήγε πόντο-πόντο και στο τέλος φανήκαμε πιο ικανοί και και το πήραμε. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη, και αυτό κρατάμε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα."

Δεκάλεπτα: 18-20, 35-37, 52-54, 66-68.

Α.Ο.Πολύγυρος (Πέγιας): Πιπιλιάρης 21(2), Μυλωνάς, Τσιούντος, Παπασαραφιανός 12(3), Τσιμπής 2, Λαζαρίδης, Βούλγαρης, Ζεϊμπέκης 1, Χρηστίδης 2, Νούκαρης 19(5), Κοτζαγιάννης 9, Χαρίστος.

Α.Ε.Λ. (Παπαδόπουλος): Βλαχούλης 2, Αθανασόπουλος 5, Σαριμπαλίδης 13(2), Τσούτσος 12, Κουτίνας 13(1), Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου 8, Μαλτέσιος 7, Πολίτης 6, Παπακώστας 2, Φιλιππόπουλος.