Βαθμολογία

"Ξηλώνει" τη διοίκηση του ΕΣΡ η κυβέρνηση

Σε ξήλωμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ προχωρά η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εκκαθάριση ανεπιθύμητων στελεχών μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων και τροπολογιών.

Μετά την ξήλωμα της γγ Δημοσίων Εσόδων ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από την μητέρα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ. Αυτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς επιθυμεί να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη αρχή για την αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και άρα να τοποθετήσει σε αυτό άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανήγγειλε πριν από λίγα λεπτά στην Ολομέλεια της Βουλής καταργείται ο νόμος που προβλέπει την ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ. Αυτό, πέραν των άλλων σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της σημερινής διοίκησης αποχωρεί την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Εκτός αυτού ο κ. Παππάς έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πλέον το ΕΣΡ θα έχει την δυνατότητα να αναθέτει σε διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες να ελέγχουν το οικονομικό προφίλ των υποψηφίων και την προέλευση των χρημάτων τους.

Επίσης, εξαιρούνται από τις διατάξεις οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ για τους περιφερειακούς η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα λαμβάνει υποψη τον πληθυσμό, το ΑΕΠ και την μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, θα προβλέπεται ματαίωση του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων.

«Μπορούμε από σήμερα το βράδυ να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα και σε πνεύμα συνεννόησης να παραδώσουμε καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» είπε ο υπουργός.

protothema.gr