Βαθμολογία

Φακίτσας: «Πιο σταθερή πορεία στην συνέχεια»

Η Δόξα Βλαχογιαννίου, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αυτό που λέμε «παραδοσιακή δύναμη» στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Πρόκειται για μια ομάδα, που κάθε χρονιά ξεκινάει με έναν βασικό κορμό δομημένο από την προηγούμενη, έχοντας στόχο να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί.

Στο τιμόνι της, βρίσκεται για αρκετά χρόνια ο Νίκος Φακίτσας, του οποίου το έργο θα μπορούσε να κριθεί άκρως επιτυχημένο, μιας και έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε επιτυχίες, όπως επίσης και να «βγάλει» κάποια ταλέντα τα οποία στην συνέχεια πήραν τον δρόμο προς μεγαλύτερες κατηγορίες. Φέτος, η Δόξα, έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και στις πρώτες 7 αγωνιστικές έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς.

Το athleticlarissa, επικοινώνησε με τον κ. Φακίτσα, ο οποίος μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, για το πώς βλέπει την φετινή χρονιά, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει ως προπονητής. Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

«Κάθε χρόνο, βλέπουμε το πρωτάθλημα από διαφορετική σκοπιά. Φέτος, υπάρχει ένας ανταγωνισμός, αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν δύο ομάδες που από την αρχή της χρονιάς φάνηκε ότι θα κάνουν την διαφορά και αυτές είναι ο Απόλλωνας Λάρισας και ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Αν σε αυτές τις ομάδες, προσθέσουμε και την Αστραπή Νέας Πολιτείας, θα λέγαμε ότι έτσι όπως έχουν τώρα τα πράματα, έχουμε αμέσως-αμέσως, τρεις ομάδες που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν γύρω στις 6-7 ομάδες, οι οποίες δεν έχουν μεγάλες βλέψεις, αλλά θέλουν να παλέψουν για να πετύχουν ότι καλύτερο. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να προωθήσουμε παράλληλα κάποια νέα παιδιά με ταλέντο προς υψηλότερες κατηγορίες, αφού όμως πρώτα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μια γρήγορη παραμονή».

-Για το ξεκίνημα της Δόξας Βλαχογιαννίου φέτος και για το τι να περιμένουμε στην συνέχεια: «Πιστεύω, ότι η ομάδα, θα μπορούσε να πάει και καλύτερα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ, ότι στην συνέχεια και με την προσθήκη όλων των παικτών στην ομάδα και την αφομοίωση τους στο σύνολο, θα έχουμε πιο σταθερή πορεία και οι λύσεις θα είναι περισσότερες. Επιπλέον, θα κάνουμε κάποιες προσθήκες, ενώ παράλληλα θέλουμε να προωθήσουμε και κάποια μικρότερα σε ηλικία παιδιά με ταλέντο, ούτως ώστε να τους δοθούν οι ευκαιρίες που τους αναλογούν».

-Για το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας: «Η βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, μπορεί να δείχνει ότι κάποιες ομάδες βρίσκονται χαμηλότερα και κάποιες άλλες ψηλότερα. Όμως, αυτό δεν είναι και τόσο ακριβές, καθώς όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογους προπονητές και παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μια τέτοια ομάδα, είναι και ο Ηρακλής, που μπορεί να του λείπει η εμπειρία, ωστόσο είναι νεανική και μπορεί να κάνει την ζημιά εάν υποτιμηθεί από τον αντίπαλό της. Άλλωστε, αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα που έχει πάρει μέχρι στιγμής, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία μέσα στην Φαλάνη ενώ και τα Φάρσαλα δυσκολεύτηκαν να την κερδίσουν. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και χρειάζεται προσοχή, καθώς πιστεύω πως όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες».

Γιώργος Μητσιούλης