Βαθμολογία

Ενθουσιασμένος για την επιστροφή του ο Βελιτζέλος

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Βελιτζέλο να είναι το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Μπίλη επιβεβαιώθηκαν και ο 43χρονος είναι ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου.

Υπό τις οδηγίες του, μάλιστα, διεξάγεται η απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (21/10) και πριν από την έναρξή της μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την επιστροφή του.

Ο Βελιτζέλος δήλωσε ενθουσιασμένος που αναλαμβάνει τους «κυανόλευκους» της Μαγνησίας, αλλά απέφυγε τα μεγάλα λόγια, τονίζοντας πως το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι πως θα δουλέψει με όλη του την ψυχή για να βοηθήσει.

«Επανέρχομαι μετά από ένα χρονικό διάστημα σε έναν οικείο χώρο για μένα, σε μία ομάδα με την οποία ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές πριν από δύο χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί βρίσκω πρόσωπα που συνδεθήκαμε αρκετά μαζί. Όλα αυτά είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσει ιδανικά μία συνεργασία.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν είναι ώρα ούτε για υποσχέσεις, ούτε για ανακοινώσεις. Πρέπει πρώτα να μάθω αρκετά πράγματα για την ομάδα και αυτό θα πρέπει να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως είμαι εδώ για να βοηθήσω με όλη μου την ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδος. Και θα πρέπει να συμπληρώσω πως είμαι χαρούμενος που διαπίστωσα για το πόσα βήματα έκανε αυτή η ομάδα σε τόσο σύντομο χρόνο για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της», είπε ο 43χρονος τεχνικός.

Για τη στελέχωση του τεχνικού επιτελείου: «Την Κυριακή θα είμαι κανονικά στον πάγκο της ομάδας. Προπονητής τερματοφυλάκων θα αναλάβει ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στο χώρο, ενώ για γυμναστή θα συνεχίσουμε με τον κ. Νίκο Αθανασιάδη, μέχρι νεωτέρας».

Για τον αν παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη Νίκη: «Ομολογώ ότι απ’ όταν έφυγα από εδώ, ποτέ δεν έπαψα να μαθαίνω τα νέα της ομάδας. Παρακολούθησα και το περσινό ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ αλλά και το φετινό στη Γ’ Εθνική. Έχοντας ζήσει σε αυτή την ομάδα, αυτό που ξέρω πως δεν λείπει σίγουρα, είναι η δυναμική που έχει ο Σύλλογος. Η έλευσή μου έχει να κάνει με το ότι πιστεύω πως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα».

Για το αν ήταν εύκολη η απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νίκης: «Ήταν αρκετά εύκολη η απόφαση. Παρά τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει όταν ήμασταν στην ομάδα, συζητώντας με τους ανθρώπους της διοίκησης κατάλαβα ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, γεγονός που με βοήθησε πολύ στο να είμαι θετικός στην επιστροφή μου».

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια στη δουλειά του προηγούμενου προπονητή: «Εννοείται πως θα υπάρξει συνέχεια. Η ομάδα δεν γίνεται να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί. Αν προσπαθήσεις να κάνεις ριζικές αλλαγές από την πρώτη στιγμή, το πιθανότερο είναι να καταφέρεις να την μπερδέψεις. Κάποια πράγματα στην αρχή θα είναι λογική συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης και από εκεί και πέρα το συντομότερο δυνατό θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που θα εκπροσωπούν εμένα».