Βαθμολογία

«Αυτή είναι η αλήθεια για τον Κούτρη»

Ο τραυματιοφορέας, Σπύρος Θεοχαρίδης, ο εθελοντής της ΑΕΛ (ουδέποτε πήρε χρήματα, ουδέποτε ζήτησε) από «μικρό» παιδί υπήρξε «στρατιώτης» σε όλα τα πόστα. Μέχρι μπάλες έχει μαζέψει πίσω από το τέρμα, μέχρι ρούχα έχει πλύνει ενώ προσφέρει υπηρεσίες για πολλά χρόνια ως "τραυματιοφορέας". Όλα αυτά απόρροια της υπερβολικής αγάπης για την ΑΕΛ και ουδέποτε έδωσε το δικαίωμα να τον κριτικάρει οποιοσδήποτε ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα όταν έπαιζε η λαρισινή ομάδα. Τύπος ευθύς και υπογραμμός… Το περασμένο Σάββατο όταν πήγε με ένα ακόμα τραυματιοφορέα να μεταφέρει έναν παίκτη του Εργοτέλη τον Κούτρη που τραυματίστηκε στο 67΄ της αναμέτρησης εκτός αγωνιστικού χώρου δεν τα κατάφερε τόσο καλά και το συγκεκριμένο βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου με σχόλια που δεν τιμούσαν τον ίδιο και την ομάδα. Τελικά τι έγινε… Μέχρι τώρα πήραν θέση ο Κούτρης ο τραυματίας παίκτης, ο φυσικοθεραπευτής του Εργοτέλη αλλά όχι ο άθελά του πρωταγωνιστής τραυματιοφορέας Σπύρος Θεοχαρίδης που αποφασίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση του υποστηρίζοντας στην εφημερίδα Ελευθερία σχετικά με το περιστατικό στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Εργοτέλη, ότι αδικείται από το συγκεκριμένο περιστατικό έτσι όπως παρουσιάστηκε κυρίως από την τηλεοπτική εικόνα. Αναλυτικά ο Σπύρος Θεοχαρίδης:

«Αν δει κάποιος το βίντεο του συγκεκριμένου συμβάντος θα διαπιστώσει αρκετά πράγματα… Το πρώτο είναι ότι αρχικά γλίστρησα στην προσπάθειά μου να βοηθήσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την εξέλιξη της αναμέτρησης και έπεσα, αυτό δεν πιστεύω να το αμφισβητεί κανένας, το δεύτερο που δεν είδε κάποιος είναι ότι το πόδι του παίκτη με χτυπάει κάτω από την κοιλιά μου και στη συνέχεια πέφτω. Τελικά τον πήγα έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα διαπίστωσαν όλοι είτε μέσα στο γήπεδο είτε από την τηλεοπτική εικόνα και την απροθυμία του ποδοσφαιριστή να ανέβει στο φορείο για την οποία κανένας δεν μίλησε. Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να βρίσκεται κάτω στον αγωνιστικό χώρο παρά να ανέβει στο φορείο.

Για τον φυσικοθεραπευτή δεν χρειάζεται να κάνω κάποια απάντηση. Το σύστημα «πέστε κάτω» ήταν σχεδιασμένο από το πρώτο μέρος.
Θα σας αναφέρω συγκεκριμένο περιστατικό. Στο πρώτο μέρος παίκτης του Εργοτέλη τραυματίζεται και δεν δείχνει να έχει κάτι σοβαρό αφού επανήλθε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο όταν τον βγάλαμε εκτός με το φορείο. Ρώτησα τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας… «Καλά από το πρώτο μέρος κάνετε καθυστερήσεις;» Και η απάντησή του ήταν «όχι από το πρώτο μέρος, αν προηγηθούμε στο δεύτερο ημίχρονο θα κάνουμε…» Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το σύστημα «πέστε κάτω». ήταν σχεδιασμένο από το πρώτο ημίχρονο.

Και γιατί όλοι στέκονται σε μια φάση που έγινε στο 67΄ και όχι σε μια ανάλογη στο 90΄ που το παιχνίδι ήταν ισόπαλο με 1-1. Τότε βγάλαμε έναν ακόμα παίκτη του Εργοτέλη εκτός αγωνιστικού χώρου αμέσως και το πόδι του ήταν πρησμένο. Καθαρός τραυματισμός. Είχε κερδίσει κόρνερ η ΑΕΛ. Δεν έγινε το παραμικρό. Δηλαδή αν το κάναμε, εσκεμμένα στο 67΄ γιατί να μην κάναμε το ίδιο και στα τελευταία λεπτά. Υπάρχει αδικία προς το πρόσωπό μου… Ένα γλίστρημα και μια ενέργεια του ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη στο 67΄ έγινε αιτία να θίξουν εμένα και την ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια, η τηλεοπτική εικόνα αδικεί εμένα και την ομάδα στο συγκεκριμένο συμβάν. Αυτό με λυπεί γιατί τόσα χρόνια και σε ανάλογες καταστάσεις που έχανε η ομάδα δεν είχε δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Τώρα με μια άτυχη στιγμή προσπαθούν κάποιοι να τα βάλουν μαζί μου και με την ομάδα. Γιατί άραγε; Ποιος είναι ο σκοπός τους; Ξέρω ότι τέτοιες εικόνες γίνονται θέμα στα ΜΜΕ αλλά αδικούν τους ανθρώπους και τις ομάδες. Αντί να σταθούν στους 10.000 φιλάθλους που δεν υπάρχουν σε γήπεδα Σούπερ Λίγκα, στην προσπάθεια των παικτών της ομάδας για την ανατροπή του αποτελέσματος ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Θέλουν να μας μειώσουν… ».

Εφημερίδα Ελευθερία