Βαθμολογία

Ο τυφώνας Κοπού εκτόπισε 10.000 ανθρώπους στις Φιλιππίνες

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Κοπού στο βορειοανατολικό τμήμα των Φιλιππίνων από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/10).

Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμύρων, υπέστησαν ζημιές δρόμοι και γέφυρες, καθώς και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, ενώ καταστράφηκαν σπίτια και 10.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού των Φιλιππίνων

«Δεν έχουν ακόμη αναφερθεί θύματα, δόξα τω Θεώ. Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια, έχουν ανατραπεί στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης και έχουν πέσει δέντρα κλείνοντας μεγάλους δρόμους», δήλωσε ο Αλεξάντερ Πάμα, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Μείωσης του Κινδύνου και Αντιμετώπισης Καταστροφών των Φιλιππίνων.

Την Παρασκευή (16/10) ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο είχε καλέσει σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τους πολίτες να μην πανικοβληθούν και να κάνουν επειγόντως προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που ο Ακίνο είχε κάνει τέτοια έκκληση ήταν το 2013, μία ημέρα πριν ο «υπερτυφώνας» Χαϊγιάν πλήξει τις κεντρικές Φιλιππίνες, στοιχίζοντας τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους και αφήνοντας εκατομμύρια άστεγους.

Τέλος, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων το φαινόμενο μπορεί να διαρκέσει ακόμη και τρεις ημέρες. Η πρωτεύουσα Μανίλα δεν αναμένεται να πληγεί από το σαρωτικό πέρασμα του Κοπού