Βαθμολογία

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ανεβάσουμε την ΑΕΛ»

Μία από τις παίκτριες που ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο και από την δημιουργία της Γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ είναι η Ρομίνα Τσούκα. Η 18χρονη παίκτρια μίλησε για την επιλογή της να παίζει ποδόσφαιρο, για την πρώτη της χρονιά στην ΑΕΛ αλλά και για τους στόχους που έχει με την ομάδα του Αχιλλέα Μαστοροδήμου.

- Αρχικά, Ρομίνα πες μας δύο λόγια για σένα:
«Είμαι στην ηλικία των 18 ετών και κατάγομαι από την Αλβανία. Μένω στην Μάνδρα ένα χωριό έξω από την Λάρισα. Βρίσκομαι δύο χρόνια εδώ και πρώτη μου ομάδα είναι η ΑΕΛ».

- Πως και επέλεξες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
«Ο πατέρας μου έβλεπε μπάλα και επειδή δούλευε εδώ στην Ελλάδα, κάθε φορά μετά το τέλος της δουλειάς του μου έφερνε ως δώρο μία μπάλα. Θυμάμαι μία φορά που είχε έρθει στην Αλβανία και ήμουν άρρωστη, εκείνος μου είπε πως θα μου φέρει ότι του ζητήσω για να νιώσω καλά. Εγώ, του ζήτησα μία μπάλα κι εκείνος μου την έφερε. Στην Αλβανία δεν έπαιζαν τα κορίτσια μπάλα και έπαιζαν μόνο τα αγόρια».

- Πως θεωρείς πως ήταν η περσινή χρονιά για την ΑΕΛ; Εύκολη ή δύσκολη;
«Θεωρώ πως ήταν εύκολη η χρονιά. Βέβαια, δεν νομίζω να είναι έτσι και φέτος. Γενικά ήμασταν σε εύκολο όμιλο, όμως κι εμείς δουλέψαμε σκληρά και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

- Πιστεύεις πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο με το περσινό; Θα υπάρχουν διαφορές;
«Εννοείται πως θα είναι διαφορετικό. Δεν έχω παίξει ποτέ στην Β΄εθνική. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με πέρυσι, καθώς θα υπάρχουν πιο δυνατές και έμπειρες ομάδες. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Η εμπειρία θα μετρήσει. Έχουμε ποιότητα και εμπειρία σαν ομάδα, όμως πιστεύω πως είμαστε μία καινούργια ομάδα και πρέπει πρώτα από όλα να δέσουμε και να γίνουμε μία οικογένεια».

- Ποιος είναι ο στόχος φέτος με την ΑΕΛ;
«Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε αυτό. Εάν δεν μπορέσουμε στο τέλος να κερδίσουμε την άνοδο, τότε θέλουμε την παραμονή στην κατηγορία».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για την νέα χρονιά με την ΑΕΛ;
«Θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να γίνομαι καλύτερη μέσα από δουλειά. Αν και η προετοιμασία δεν ξεκίνησε και τόσο καλά με τους τραυματισμούς, δεν το βάζω κάτω και θέλω να δουλεύω. Δουλειά και μόνο δουλειά, αυτός είναι ο στόχος μου. Ακόμη, στόχος μου είναι να παίξω μια μέρα δίπλα στην Χριστίνα Κόλλια που είναι και το είδωλο μου στο Γυναικείο ποδόσφαιρο».

- Πίσω από την Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ υπάρχει μία ακαδημία. Τι είναι αυτό που θα έλεγες σε ένα μικρό κορίτσι το οποίο θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;
«Αυτό που θα έλεγα σε ένα κορίτσι θα ήταν να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά γιατί το Γυναικείο το ποδόσφαιρο συνεχώς ανεβαίνει επίπεδα. Επειδή πιστεύω πως η Γυναικεία ομάδα θα τα πάει πάρα πολύ καλά, ένα μικρό κορίτσι δεν έχει κάτι άλλο παρά να δουλέψει σκληρά και σε λίγα χρόνια να παίζει κι αυτό μπάλα στην ομάδα της ΑΕΛ».