Βαθμολογία

Ζόρικα τα πράγματα για Θανάση

Εξαιρετικά επισφαλής είναι η θέση του Θανάση Αντετοκούνμπο στο ρόστερ των Νικς. Τι δηλώνει ο προπονητής του, Ντέρεκ Φίσερ, ο ίδιος και το σενάριο να σμίξει με τον αδερφό του, Γιάννη, στους Μπακς. 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει αγωνιστεί μόνο στα δυόμισι τελευταία λεπτά του ενός εκ των τριών φιλικών που έχουν δώσει οι Νικς και έχοντας υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο (με μόλις 75.000 εγγυημένα και τη δυνατότητα στην ομάδα να τον αποδεσμεύσει αν επιθυμεί), είναι εξαιρετικά πιθανό να μην παραμείνει στο ρόστερ, ούτε καν ως 15ος παίκτης. 

«Εχει δείξει αυτά που περιμέναμε από αυτόν: πολλή ενέργεια και ένταση. Έχει βελτιωθεί ως παίκτης. Το ρόστερ μας είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, που είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς. Ο Κλεάντονι Έρλι έχει βελτιωθεί. Αυτό το κάνει δύσκολο να βρεθούν λεπτά συμμετοχής στις θέσεις των φόργουορντ», δήλωσε ο κόουτς της Νέας Υόρκης, Ντέρεκ Φίσερ. 

Ο 22χρονος άσος είπε από τη δική του πλευρά: «Εάν δεν πάνε τα πράγματα καλά εδώ, ελπίζω να βρεθεί μία άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μου. Μετά, θα δούμε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι προς το παρόν. Μπορώ να ελέγξω αυτά που μπορώ να ελέγξω και να συνεχίσω να είμαι θετικός και αισιόδοξος». 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του παίκτη, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει για τρίτη χρονιά σε ομάδα του NBDL. Θα αναζητήσει πρόταση σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ και οι Μπακς του αδερφού του, Γιάννη, είναι πιθανό να ενδιαφερθούν, ενώ υπάρχουν και κρούσεις από την Ευρώπη.