Βαθμολογία

Σαλπάρει από Ηράκλειο

Κάθε μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα μικρό βήμα. Αυτό, με τελικό προορισμό το Βερολίνο, καλείται να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο. 

Η δίψα για μία ακόμη πετυχημένη ευρωπαϊκά σεζόν είναι σταθερά μεγάλη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των τριών τελικών και των δύο τίτλων την τελευταία τετραετία δεν μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά και η παρουσία στο Final Four του Βερολίνου έχει τεθεί εξ αρχής, δια στόματος προέδρων, προπονητή και παικτών, ως βασικός στόχος της σεζόν. Όμως μέχρι τότε οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να περάσουν την πρώτη… πίστα. Το εναρκτήριο εμπόδιό τους στην πρώτη φάση λέγεται… Τσεντεβίτα (21:45, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και πρόκειται για ένα ματς με ιδιαιτερότητες. 

Ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχους, αλλά… θεωρητικά. Το ΣΕΦ είναι τιμωρημένο και οι Πειραιώτες βρήκαν στέγη στο φιλόξενο κλειστό του Ηρακλείου, «Δύο Αοράκια». Το χωρητικότητας 5.500 θεατών γήπεδο θα είναι σχεδόν κατάμεστο, αφού ο κόσμος της περιφέρειας διψά για μπάσκετ και δεν έχει συχνά την ευκαιρία να δει αγώνα της Ευρωλίγκας (προηγούμενη φορά ήταν προ διετίας, στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στον Οθέλο Χάντερ, που έχει κάποιες πιθανότητες να προλάβει το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Α1. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τους πρωταθλητές, που θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο χωρίς απρόσμενες απώλειες. 

Πάντως ο αντίπαλος δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί να έχασε δύο έμπειρους διεθνείς Κροάτες, όπως οι Ούκιτς και Τόμας, αλλά ενισχύθηκε με τους Αμερικανούς Τζέικομπ Πούλεν και Τζέιμς Γουάιτ, όπως και με τον διεθνή Ζόριτς, ενώ παρότι έχασε τον Γιάσμιν Ρέπεσα που ανέλαβε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη θέση του πήρε ο βοηθός του, Βέλικο Μρσιτς, που το 2002 είχε παίξει στον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις, έχει αρχίσει καλά την Αδριατική Λίγκα, με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, έχοντας κερδίσει στο τελευταίο παιχνίδι τον Ερυθρό Αστέρα. 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 2012/13 στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύο φορές, δύσκολα με 79-77 στο ΣΕΦ και εύκολα στο Ζάγκρεμπ με 84-62. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: 

Α’ Όμιλος 
Ερυθρός Αστέρας-Στρασμπούρ 20:00 
Φενέρμπαχτσε-Μπάγερν (19:45, 16/10) 
Χίμκι-Ρεάλ (20:00, 16/10) 

Β’ Όμιλος 
Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα 21:45 
Λιμόζ-Αναντολού Εφές (21:45, 16/10) 
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα (21:45, 16/10) 

Γ’ Όμιλος 
Καρσίγιακα-Μπαρτσελόνα 19:00 
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παναθηναϊκός (18:00, 16/10) 
Ζιέλονα Γκόρα-Ζαλγκίρις (20:00, 16/10) 

Δ’ Όμιλος 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι 20:00 
Νταρουσάφακα-Σάσαρι 21:00 
Ουνικάχα Μάλαγα-Μπάμπεργκ 21:45