Βαθμολογία

Χότζον: «Κλειδί είναι το πρώτο ματς»

Το μυαλό του Ρόι Χότζον και των δημοσιογράφων στην Αγγλία βρίσκεται ήδη στα τελικά του Euro της Γαλλίας, με τον τεχνικό των «τριών λιονταριών» να απαντά σε σχετική ερώτηση πως η πορεία της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι θα κριθεί κυρίως από το πρώτο ματς.

Μάλιστα ο Άγγλος κόουτς έφερε ως παράδειγμα την εθνική ομάδα ράγκμπι της χώρας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τόνισε πως ο αγώνας με τους Λιθουανούς θα είναι η τελευταία ευκαιρία για πολλούς να δείξουν εάν αξίζουν μια θέση στην αποστολή.

«Αυτό που θα μας έδινε καλύτερη τύχη στο τελευταίο μας μεγάλο τουρνουά θα ήταν να κερδίσουμε το πρώτο μας παιχνίδι, ή τουλάχιστον σίγουρα να μην το χάναμε. Τα τουρνουά είναι σαν τρεις τελικούς κυπέλλου. Δεν είναι πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα είναι τα προκριματικά, αλλά όταν περάσεις από αυτά θες τύχη.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τρία παιχνίδια. Είδαμε τι έγινε στο ράγκμπι. Πρόκειται για 14 εβδομάδες προετοιμασίας, τέσσερα χρόνια αν προτιμάτε. Δουλεύεις με την ομάδα και όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την Ουαλία και δεν κερδίζεις, σε βάζει υπό πίεση για το δεύτερο ματς. Μετά αντιμετωπίζεις την Αυστραλία που είναι το δεύτερο φαβορί, και δεν κερδίζεις. Από 'κει και πέρα τα πάντα είναι καταστροφικά.

Έτσι είναι τα τουρνουά, τόσο απλά. Για όλη την προετοιμασία σου, όλη την δουλειά σου, εάν πας εκεί και παίξεις καταπληκτικά στο πρώτο ματς αλλά χάσεις με σκορ 1-0 εξαιτίας ενός πέναλτι, όλα τελειώνουν. Αυτό έχουμε καταλάβει

Πρόκειται ίσως για το τελευταίο παιχνίδι (σ.σ αυτό με την Λιθουανία) που ευχαρίστως θα έδινα στον κόσμο μια ευκαιρία για να δει τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μου. Αν πάει στραβά, κανένα πρόβλημα. Όλοι ξέρουν πως μάχονται για μία θέση στην ενδεκάδα όταν θα παίξουμε με την Ισπανία» δήλωσεν στην συνέντευξη Τύπου λίγο πριν το φινάλε των προκριματικών .