Βαθμολογία

Δυσαρεστημένος με την τιμωρία του ο Μπλάτερ

Eκτός ποδοσφαίρου για τους επόμενους τρεις μήνες πρέπει να παραμείνει ο υπό αποχώρηση πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ ύστερα από την ποινή που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ωστόσο ο Ελβετός παράγοντας αντιδρά.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Μπλάτερ, Λορένζ Ερνι και Ρίτσαρντ Κούλεν, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας κινήθηκε αντιδεοντολογικά, με τον επικεφαλής της ΦΙΦΑ να είναι δυσαρεστημένος για την τιμωρία του.

«Ο πρόεδρος Μπλάτερ είναι δυσαρεστημένος διότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν ακολούθησε τον κανονισμό Ηθικής και τον πειθαρχικό κώδικα, που αναγνωρίζουν το δικαίωμά του να έχει μια ακρόαση.

Επιπλέον, η Επιτροπή Δεοντολογίας στήριξε την απόφασή της σε μία παρανόηση των ενεργειών του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας ο οποίος διέταξε την έναρξη των ερευνών αλλά δεν επέβαλε ποινές στον πρόεδρο. Στην πραγματικότητα οι εισαγγελείς πρέπει να υποχρεούνται από τον νόμο να κλείσουν τις υποθέσεις εάν στο διάστημα των δύο μηνών δεν προκύψουν τρανταχτά στοιχεία. Ο πρόεδρος Μπλάτερ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα παράπτωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων του Σεπ Μπλάτερ.