Βαθμολογία

Τον Νοέμβριο το ασφαλιστικό στη Βουλή

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Εξάλλου, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία