Βαθμολογία

Εξι τροφές που ενισχύουν τη λίμπιντο

Δεν είναι βέβαιο ότι οι «παλιές» λέγοντας ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι εννοούσαν αυτό ακριβώς, αλλά πλέον η επιστήμη μας βεβαιώνει ότι μπορούμε να ενισχύσουμε την ερωτική μας επιθυμία, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές!

Όλα είναι θέμα μυαλού! Αν έχετε μειωμένη ερωτική διάθεση σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες από τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως ντοπαμίνη και σεροτονίνη. Βάζοντας στο διαιτολόγιό σας τις τροφές που θα σας πούμε, θα αυξήσετε την παραγωγή των χημικών αυτών ουσιών και... η λίμπιντό σας θα ανέβει κατακόρυφα!

Τα καλύτερα αφροδισιακά, λοιπόν, είναι:

1. Σύκα: Τα νόστιμα αυτά καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε αμινοξέα και γι' αυτό αυξάνουν τη σεξουαλική αντοχή και βοηθούν στην παραγωγή ντοπαμίνης.

2. Μπανάνες: Το ένζυμο βρωμελίνη που περιέχουν φημίζεται για τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας των ανδρών. Η βιταμίνη Β2 και το κάλιο αυξάνουν την ενεργητικότητα. Άρα ένα δροσερό smoothie με μπανάνα προσφέρει περισσότερες αντοχές για παθιασμένες νύχτες!

3. Φύκια: Την επόμενη φορά που θα σου πει να πάτε για σούσι χαμογέλασέ του πονηρά... Το ασβέστιο, το ιώδιο και ο σίδηρος που υπάρχουν στα φύκια τονώνουν την ερωτική επιθυμία.

4. Σέλινο: Είναι πλούσιο σε αργινίνη, ένα φυσικό αμινοξύ το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, όπως το γνωστό μπλε χάπι! Επίσης το άρωμα του σέλινου περιέχει δύο στεροειδή, την ανδροστερόνη και την ανδροστενόλη. Έρευνα έδειξε ότι η διακριτική οσμή των δύο αυτών χημικών ουσιών διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.

5. Στρείδια: Ένας ακόμη λόγος που λατρεύουμε τα θαλασσινά. Ο ψευδάργυρος που περιέχουν είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι βασική ορμόνη που ρυθμίζει την ερωτική επιθυμία και την ανδρική στύση.

6. Ρόκα: Οι αφροδισιακές της ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Αυτό το λαχανικό με την ιδιαίτερη γεύση περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β και Ε, που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία, αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος και τονώνουν τη γενετήσια ορμή.

iefimerida