Βαθμολογία

«Να μην είμαστε τα πειραματόζωα ανεπαρκέστατων διαιτητών»

Η Δόξα Δράμας γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-1 από τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Μάλιστα, η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, αναφέροντας τις φάσεις στις οποίες νιώθει ότι αδικήθηκε, ενώ ζητά να μην γίνει «πειραματόζωο» στα χέρια «νέων, αλλά ανεπαρκέστατων διαιτητών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Από την διοικούσα επιτροπή της Πάγια τακτική του συλλόγου μας είναι να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία. Δυστυχώς όμως τα όσα αντιμετωπίσαμε στον αγώνα της Κυριακής 4-10-15 με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου μας υποχρεώνουν να αντιδράσουμε.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι στην διαιτητική ανεπάρκεια του  Δημητριάδη και των βοηθών του Κελάζογλου και Γούτα από την ένωση της Χαλκιδικής και  δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε την περίπτωση της εσκεμμένης λειτουργίας τους σε βάρος της ομάδας μας, καθώς η εικόνα τους  μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους σκέψεις.

Φυσικά δεν μπορούμε να δεχθούμε την απειρία σαν απάντηση,  γιατί ο ορισμός μιας τέτοιας διαιτησίας σε έναν αμφίρροπο αγώνα, σημαίνει αδιαφορία σε βάρος συλλόγων με ιστορική διαδρομή σαν αυτή της Δόξα Δράμας, που προσπαθούν να προχωρήσουν και να συνεισφέρουν στο αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο εν λόγω διαιτητής με τους βοηθούς του και κατά κύριο λόγο τον δεύτερο, επέτρεψε αρχικά το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων και στην συνέχεια  μοίρασε με απίστευτη ευκολία τις κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες, δείχνοντας ξεκάθαρα να έχει χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πειθαρχικό μέρος. Όλες οι κάρτες κατά των παικτών της ομάδας μας ήταν για διαμαρτυρία, γεγονός που καταδεικνύει την αγανάκτηση που προκάλεσαν οι αποφάσεις τους.

Απέτυχαν ολοκληρωτικά να διαχειριστούν σωστά την ροή ενός παιχνιδιού δεχόμενοι στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου τις εσκεμμένες καθυστερήσεις των αντιπάλων μας που σχεδόν κάθε δύο λεπτά είχαν έναν παίκτη τους ξαπλωμένο στο χορτάρι να κάνει μια μέση καθυστέρηση 40’’. Αλλά ούτε όλο αυτό τον χαμένο αγωνιστικό χρόνο δεν έλαβε υπόψην του τελειώνοντας το παιχνίδι πολύ πριν την αναμενόμενη λήξη.

Πέρα από όλα αυτά υπήρξε και η ακύρωση ενός εγκυρότατου γκολ που πέτυχε η ομάδα μας είκοσι λεπτά πριν το τέλος, στο οποίο μόνο ο επόπτης Γούτας είδε τον παίκτη μας σε θέση οφσάιντ, ενώ υπάρχει στο διαδίκτυο φωτογραφικό υλικό που τον διαψεύδει κάθετα.

Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα μας έχασε το δικαίωμα της να αγωνιστεί επί ίσοις όροις και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκε σε μια ήττα που δεν αποκλείεται να είναι καταλυτική για την επίτευξη του στόχου της στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτό που ζητούμε είναι τώρα που είναι αρχή του πρωταθλήματος να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες διαιτησίες.

Για εμάς  αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι η προστασία της ομάδας μας από τέτοιου είδους κινδύνους, που απειλούν την προσπάθεια που κάνουμε, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε.

Ωστόσο από την στιγμή που ο κόσμος της Δόξας απαιτεί την προστασία της ομάδας από την διοίκηση του συλλόγου, εμείς έχουμε την υποχρέωση να το πράξουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Στην Δράμα ο κόσμος γνωρίζει από ποδόσφαιρο και όπως ξέρει να χειροκροτεί το καλό διαμαρτύρεται και αντιδρά στο κακό και την αδικία.

Είναι υποχρέωση μας, σαν συμβούλιο του συλλόγου να εκφράσουμε όλη αυτή την αγανάκτηση που δημιούργησε η διαιτησία αυτή και να επιδιώξουμε να θωρακίσουμε τον ιδρώτα των παικτών μας.

Ζητούμε την δίκαιη μεταχείριση και την ισονομία και κυρίως αυτό που θέλουμε είναι να μην είμαστε τα «πειραματόζωα» ή ο χώρος εκπαίδευσης νέων αλλά ανεπαρκέστατων -τουλάχιστον για την συγκεκριμένη κατηγορία- διαιτητών που ίσως πιστεύουν ότι μπορούν να χτίσουν καριέρα πάνω στο κόπο και την προσπάθεια των ομάδων».