Βαθμολογία

Αναστέλλεται άμεσα ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ήταν ένα από τα θέματα που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις. Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έγινε αντικείμενο κόντρας στην κυβέρνηση που τελικά φαίνεται ότι θα το αποσύρει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η κατάργηση του μέτρου, με την εύρεση ισοδύναμου. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει και ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Δευτέρας (5/10) κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναστολή του μέτρου και ήδη υπάρχουν προτάσεις για ισοδύναμο.

Η ανακοίνωση αναμένεται να έρθει και μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να εκδίδουν ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για «συνεχείς παλινωδίες».

«Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα, που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει. Σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί.

Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων.

Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου.

Καθαρά και οριστικά επιτέλους.  Ο Πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές  δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς  μισόλογα και αοριστίες.

Όχι με προσωρινή 'κατάψυξη', για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα...».