Βαθμολογία

Πέρασμα από την Φαλάνη για τον Αχιλλέα

Με το «διπλό» (0-1) απέδρασε η ομάδα του Αχιλλέα από το γήπεδο της Φαλάνης με αντίπαλο τον Σμόλικα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζήσης Μαλάκος στο 46'.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Αχιλλέα έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση ισοβαθμώντας με την ομάδα του Δαμασιακού αλλά και την ομάδα της Αναγέννησης Καλοχωρίου. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ενώ το κύριο «μενού» ήταν οι δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αχιλλέα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα όμως οι παίκτες του Σμόλικα ήταν καλά οργανωμένοι στο δικό τους μισό με αποτέλεσμα να «καθαρίζουν» οποιαδήποτε απειλή.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης είχε «κιτρινόμαυρο» χρώμα και καταγράφηκε στο 10’ όταν η κεφαλιά του Μαλάκου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Σμόλικα. Ο Μαλάκος ήταν αυτός που στο 19’ και έπειτα από σουτ δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα με προβολή με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Αχιλλέα στο πρώτο μέρος έλαβε χώρα στο 35’ όταν το δυνατό σουτ του Βούλγαρη έξω από την περιοχή έδιωξε με υπερένταση ο Γραβάνης. Να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αχιλλέα σκόραρε και ένα γκολ στο πρώτο μέρος με τον Μπλατσέρη όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ο Κουρούμαλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Μαλάκος «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό των γηπεδούχων, πραγματοποιώντας το 0 – 1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Σμόλικα άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 60’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Αρχικά, ο Τσιάτας έπιασε ένα βολ – πλανέ και ανάγκασε τον Χρήστο Γκικούδη σε εξαιρετική απόκρουση και στην επαναφορά ο Μπαρούτας με το στήθος προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς να διώχνουν την τελευταία στιγμή.

Και πάλι όμως, ο Θοδωρής Μπαρούτας με προβολή αυτήν την φορά προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, όμως ο Κουρούμαλος αυτή την φορά έδωσε την λύση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης δεν είχαμε κάποια άλλη καλή στιγμή για καμία από τις δύο ομάδες.

Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Κακανούλιας): Γραβάνης, Πατσής, Ντούφας, Σκούπρας, Κολοβός Κ. (80′ Κόκρας), Δολιάνης, Κολοβός Χρ. (60′ Τανάγιας Χρ.), Τσιάτας, Κακαβίτσης, Μπαρούτας (80′ Λιάνος), Δάσσιος.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιάννης Μπουρνάκας): Γκικούδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Οικονόμου, Τσιανάκας, Νεμπεγλέρας, Γρηγορίου (82′ Τλούπας), Μπένος (60′ Κομισόπουλος), Βούλγαρης (65′ Τσετιροκλής), Μπλατσέρης, Μαλάκος.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Τσακνάκης, Παπαδημητρίου.