Βαθμολογία

ΑΕΛ τριών αστέρων!

Το δύο στα δύο έκανε η ΑΕΛ την Κυριακή (4/10) στο AEL FC ARENA κερδίζοντας τον μαχητικό Πανελευσινιακό με σκορ 3-1 (δύο γκολ ο Μαρουκάκης, ένα ο Λαμπρόπουλος). Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μπλάνκο.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να αφήσει υποσχέσεις για τη συνέχεια, αν και κατά διαστήματα η εικόνα της δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Πάνω από 6.000 κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου και χειροκρότησε στο τέλος την προσπάθεια των παικτών της «Βασίλισσας»

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ μπήκε με ενθουσιασμό και στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της. Όσο όμως περνούσε η ώρα η εικόνα της ομάδας του Ράτκο Ντόστανιτς άλλαζε προς το χειρότερο.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε ασύνδετη με πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 χάρις στο γκολ του Μαρουκάκη στο 13’. Εκτός του τέρματος οι βυσσινί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο μπροστά από την εστία του Καβουσάκη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκα με…άγριες διαθέσεις και έφτασαν κοντά στο γκολ. Και εκεί που οι παίκτες της Ελευσίνας έδειχναν πως θα το παλέψουν για κάτι καλό ο Μαρουκάκης σκόραρε ξανά στο 56’ και έκανε το 2-0.

Σε μια ανύποπτη φάση η Ελευσίνα σκόραρε με τον 65’ Μπλάνκο (2-1) και στην αμέσως επόμενη φάση ο Λαμπρόπουλος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1 μέσα σε αποθέωση. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι και έτσι έμεινε αυτό το σκορ.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος (46’ Λαμπρόπουλος), Μπανούσης (72’ Κομεσίδης), Ουρτάδο, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος, Ροβίθης (57’ Πάτο).

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μπαντίκος, Βιλαφάνε (62’ Χαλιώτης) Μποτωνάκης, Τσίγκρος, Τσολακίδης (65’ Μπαρμπόσα), Κασνέτσης, Λίτσος, Νικολάου, Κακάρας (33’ Κορνελάτος), Μπλάνκο, Πλαβούκος.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης. Βοηθοί: Καραλής, Διαμάντης. 4ος: Μαρόπουλος.