Βαθμολογία

Σήκωσε ψηλά την…μπάρα ο «Ατλαντας»

Τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του πέτυχε ο «Άτλαντας» Λάρισας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Νέων Ανδρών, Γυναικών και Νέων Γυναικών που διοργανώθηκε στην πόλη μας στις αρχές του Δεκέμβρη. Το λαρισαϊκό σωματείο κατέκτησε την 8η θέση στους άνδρες και στους νέους άνδρες ενώ ξεχώρισαν με την παρουσία τους οι αθλητές Ευάγγελος Ευθυμίου στην κατηγορία των 94 κιλών και η Ευαγγελία Πατέτσιου στην κατηγορία των 58 κιλών. Ο νεαρός Ευθυμίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Νέων Ανδρών και την τρίτη θέση στους άνδρες, κατόρθωμα που τον φέρνει πολύ κόντα στην κλήση του από την Εθνικη ομάδα, μετά από εισήγηση του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα. Πολλές υποσχέσεις άφησε και ο Παντελής Ριζούλης ο οποίος, αν και μόλις 13 ετών, αγωνίστηκε στην κατηγορία των Ανδρών. Ξεχωριστής σημασίας ήταν η βράβευση του προπονητή του συλλόγου Νίκου Σωτηρίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) για την προσφορά του στο άθλημα. Ο κ. Σωτηρίου παρέλαβε το βραβείο του από τον Πύρρο Δήμα. Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών του «Άτλαντα» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

69 ΚΙΛΑ: Ριζούλης Παντελής, Αρασέ: 80kg, Ζετέ: 95kg, Σύνολο: 175kg, 11η θέση στους Άνδρες και 9η θέση στους Νέους Άνδρες.

77 ΚΙΛΑ: Φώτος Αλέξανδρος, Αρασέ: 95kg, Ζετέ: 110kg, Σύνολο: 205kg, 6η θέση στους Άνδρες και 5η θέση στους Νέους Άνδρες.

85 ΚΙΛΑ: Μάνος Στέφανος, Αρασέ: 111kg, Ζετέ: 130kg, Σύνολο: 241kg, 8η θέση στους Άνδρες και 4η θέση στους Νέους Άνδρες.

94 ΚΙΛΑ: Ευθυμίου Ευάγγελος, Αρασέ: 130kg, Ζετέ: 157kg, Σύνολο: 287kg, 3η θέση στους Άνδρες και 2η θέση στους Νέους Άνδρες

Μάλλιαρης Σπύρος, Αρασέ: 95kg, Ζετέ: 115kg, Σύνολο: 210kg, 12η θέση στους Άνδρες

58 ΚΙΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Πατέτσιου Ευαγγελία, Αρασέ: 45kg, Ζετέ: 53kg, Σύνολο: 98kg, 5η θέση στις Γυναίκες και 5η θέση στις Νέες Γυναίκες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά από τη μεγάλη του επιτυχία ο Βαγγέλης Ευθυμίου δήλωσε: «Αυτόν τον αγώνα τον περίμενα με αγωνία για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους της ομοσπονδίας ότι αξίζω να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας και ο δεύτερος ήταν ότι έπαιζα στη Λάρισα, μπροστά σε δικούς μου ανθρώπους και ήθελα να τους χαρίσω μια μεγάλη επιτυχία. Τα κιλά που σήκωσα είναι ατομικό ρεκόρ. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Νίκο Σωτηρίου και τους συναθλητές μου αλλά και τον Πύρρο Δήμα για το θερμό ενδιαφέρον που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Η διακριθείσα στις γυναίκες Ευαγγελία Πατέτσιου είπε πως «αν και ασχολούμαι μικρό χρονικό διάστημα με την άρση βαρών κατάφερα να πάρω μια καλή θέση και νιώθω ευτυχισμένη που συνέβαλα κι εγώ στη διάκριση του συλλόγου σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη Λάρισα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει όλο αυτό το διάστημα».

Ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας και προπονητής του συλλόγου, Νίκος Σωτηρίου δήλωσε: «Μετά από 10 χρόνια η Λάρισα φιλοξένησε ξανά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΕΟΑΒ. Η διοργάνωση στηρίχτηκε οικονομικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός συνέβαλε τα μέγιστα για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω την ΕΟΑΒ που με τίμησε για την πολυετή προσφορά μου στο άθλημα και ιδιαίτερα τον ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πύρρο Δήμα. Όσον αφορά στους αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν, αισθάνομαι υπερήφανος γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πέτυχαν ατομικές επιδόσεις ο καθένας στην κατηγορία του και χάρισαν στον «Άτλαντα» την 8η θέση ανάμεσα σε 40 σωματεία. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει πετύχει ποτέ ο σύλλογος. Πιο συγκεκριμένα θα σταθώ σε δύο αθλητές του συλλόγου. Στον Ευάγγελο Ευθυμίου, που με την διάκρισή του κατάφερε να είναι ένα βήμα από την Εθνική Ελλάδας αλλά και στον Παντελή Ριζούλη που είναι μόλις 13 χρονών αλλά αγωνίστηκε στην κατηγορία των ανδρών αποσπώντας θερμά σχόλια από όλους. Με τέτοιες παρουσίες, το μέλλον είναι όλο δικό του».

Πηγή: Ελευθερία