Βαθμολογία

Εμπρός μαρς στα «αλώνια» της Β’ ΕΠΣΛ

Ανοίγει η αυλαία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Στο πρωτάθλημα αυτό, συμμετέχουν συνολικά 37 ομάδες, χωρισμένες σε Ομίλους 3 Ομίλους, οι οποίοι έχουν 12 ομάδες οι δύο και 13 ομάδες ο ένας.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στον 1ο Όμιλο, μεγάλο φαβορί είναι το Κιλελέρ, το οποίο πέρυσι έκανε πορεία πρωταθλητισμού και δεν κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κατακτήσει μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α1’ Ερασιτεχνική κατηγορία, ωστόσο, φέτος οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να θέσουν ως στόχο τους την άνοδο και να δουλέψουν όλοι μαζί ώστε να το πετύχουν. Επιπλέον, συναντάμε ομάδες που αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας και που αποτελούν υπολογίσιμους αντίπαλους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Αστέρα Μελισσοχωρίου, που πέρυσι έκανε μια πολύ καλή χρονιά, τους Λύκους που έχουν αποκτήσει πλέον εμπειρία στην κατηγορία, τις νεανικές Ομόνοια και Ατρόμητους/Θύελλα, την Δόξα Αρμενίου, την Μελία και τον Διογένη. Κατά τα άλλα, οι ομάδες που απαρτίζουν τον Όμιλο, είναι νεοφώτιστες καθώς την χρονιά που μας πέρασα προβιβάστηκαν από την Γ’ ΕΠΣΛ, είτε υποβιβάστηκαν από ανώτερη κατηγορία και πρόκειται για τον Μελιβοιακό, το Στόμιο, το Ομορφοχώρι και την Μαρμαρίνη.

Όσον αφορά τον 2ο Όμιλο, θα λέγαμε ότι ό Ροδιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, αφού ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα αυτήν δεν κατάφερε να προβιβαστεί μέσω των μπαράζ, ενώ στην συνέχεια, δεν θέλησε να αγωνιστεί στην παραπάνω κατηγορία, ούτε και λόγω έλλειψης ομάδων, ως πρώτη επιλαχούσα. Επομένως, φέτος, περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει στον Όμιλο της και πάλι. Από εκεί και πέρα, οι έμπειρες ομάδες της κατηγορίας είναι η Καρυά, το Μεγάλο Ελευθεροχώρι, τα Δένδρα, το Πουρνάρι, οι Καλαρρύτες και η Ανθούπολη, ενώ οι καινούριες είναι οι Συκέα, Νεάπολη, Ακαδημία Τυρνάβου και Βερδικούσια που υποβιβάστηκαν από την Α1’ ΕΠΣΛ, όπως επίσης και το Μεσοχώρι που προβιβάστηκε από την Γ’ ΕΠΣΛ.

Τέλος, στον 3ο Όμιλο, τον μοναδικό με 13 ομάδες (επομένως, κάθε αγωνιστική, μια ομάδα θα έχει ρεπό), τον πρώτο λόγο θα έχουν το Ναρθάκι, ο Άγιος Θωμάς, η Αναγέννηση Φαρσάλων, το Κουλούρι, η Χαραυγή, ο Πανιώνιος και η Αμπελιά, που ξέρουν την κατηγορία, ενώ νεοφώτιστες είναι η Πελασγιώτιδα, η Υπέρεια, η Χαραυγή, η Κοιλάδα, η Βαμβακού και το Μαυροβούνι, που ανέβηκαν από την Γ’ ΕΠΣΛ, αλλά και ο Μαχητής Τερψιθέας, που δήλωσε σε αυτήν την κατηγορία, μετά και τον υποβιβασμό του από την Α’ Ερασιτεχνική.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα, το οποίο θα μας χαρίσει αρκετές συγκινήσεις αλλά και αγωνία, μιας και περιέχει πολλές δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες, με ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας στο στερέωμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας. Περιμένουμε λοιπόν, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, ούτως ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση, από το τι θα δούμε μέσα στην χρονιά.

Β’ ΕΠΣΛ: 1η Αγωνιστική

Β’ ΕΠΣΛ (1ος Όμιλος)

Μελιβοιακός-Θερμαϊκός Στομίου

Διογένης-Κιλελέρ

Αστέρας Μελισσοχωρίου-Δόξα Αρμενίου

Δόξα Ομορφοχωρίου-Λύκοι

Ομόνοια-Μελία

Ατρόμητοι/Θύελλα-Χείμαρρος Μαρμαρίνης

Β’ ΕΠΣΛ (2ος Όμιλος)

Συκέα-Αναγέννηση Πουρναρίου

Θύελλα Μεγάλου Ελευθεροχωρίου-Καλαρρύτες

Κεραυνός Δένδρων-Νεάπολη

Όλυμπος Καρυάς-Προοδευτική Βερδικούσιας

Ανθούπολη-Ροδιακός

Ακαδημία Τυρνάβου-Ελπίς Μεσοχωρίου

Β’ ΕΠΣΛ (3ος Όμιλος)

Πελασγιώτιδα-Ναρθάκι

Άγιος Θωμάς-Δόξα Υπέρειας

Άρης Κουλουρίου-Αναγέννηση Φαρσάλων

Χαραυγή-Κοιλάδα

Ατρόμητος Βαμβακούς-Μαχητής Τερψιθέας

Πανιώνιος-Ολυμπιακός Αμπελιάς

Ρεπό: Μαυροβούνι