Βαθμολογία

Κέρδισε Αβέρωφ και «βούρκο»!

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο ελέω της βροχής ο Αχιλλέας Φαρσάλων επικράτησε με 3-2 της ομάδας του Αβέρωφ και πήρε ακόμη ένα «τρίποντο» στο «σακούλι» του. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα καθώς η ομάδα του Αχιλλέας ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του ματς.

Ο Αχιλλέας ξεκίνησε την αναμέτρηση πολύ επιθετικά και μόλις στο τέταρτο λεπτό έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπένος έπιασε ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μάνος έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης όμως ο επερχόμενος Ζαγγανάς δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπλατσέρης πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Μάνος.

Ότι δεν κατάφερε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Αχιλλέας το πέτυχε στο 20’. Ο Κουρούμαλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά οι αμυντικοί του Αβέρωφ δεν έδιωξαν καλά με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στα πόδια του Νεμπεγλέρα, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει και για δεύτερο γκολ και στο 32’ έφτασε πολύ κοντά σε αυτό. Έπειτα από πολύ ωραίο passing game ο Βούλγαρης βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του έσωσε ο Μάνος.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου έλαβε χώρα στο 41’. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το κόρνερ ο Οικονόμου έπιασε την πρώτη κεφαλιά – πάσα ο Ζαγγανάς επιχείρησε με τον ίδιο τρόπο να νικήσει τον Μάνο όμως αυτός του είπε «όχι».

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το δεύτερο. Με ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τον Αχιλλέα. Ο Βούλγαρης έκανε ωραία «γλυκιά» σέντρα ο Μπλατζέρης από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά και πριν ο Ζαγγανάς βρει την μπάλα «γεμάτη» με προβολή αυτή κόλλησε στα λασπόνερα με αποτέλεσμα ο Μάνος να μπλοκάρει.

Ο Αχιλλέας αύξησε κατακόρυφα την πίεση του και στο 50’ πήρε «αέρα» δυο τερμάτων. Ο Βούλγαρης έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Νεμπεγλέρα αυτός «έσπασε» με την μία τον Μπλατσέρη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάνο στέλνοντας την μπάλα στον «ουρανό» των διχτύων. Όσο περνούσε η ώρα η βροχή δυνάμωνε με αποτέλεσμα οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο να περιορίζονται.

Η επόμενη καλή στιγμή του Αχιλλέα έλαβε χώρα στο 60’. Αρχικά ο Βούλγαρης έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ ο Μάνος έχασε από τον έλεγχο του την μπάλα όμως ο επερχόμενος Οικονόμου δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά με προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 75’ και ήταν η πρώτη για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι με δυνατό σουτ του Σιαμαντούρα κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ο Αχιλλέας στην αμέσως επόμενη φάση αντέδρασε όμως το φαλτσαριστό σουτ του Μπλατζέρη έδιωξε σε κόρνερ ο Μάνος. Ότι δεν κατάφερε ο Μπλατζέρης το έκανε πράξη ο Βούλγαρης στο 81’, όταν έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπένου βρέθηκε φάτσα με τον Μάνο και με όμορφο «σκαφτό» πλασέ έκανε το 3-1.

Παρά το γκολ η ομάδα του Αβέρωφ προσπάθησε για ότι καλύτερο στα εναπομείναντα λεπτά και στο 87’ μείωσε και πάλι. Ο Σχοινάς εκτέλεσε το φάουλ ο Κουτσουκέρας δεν έδιωξε καλά με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Ελευθέρογλου ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το τελικό σκορ.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιάννης Μπουρνάκας): Κουτσουκέρας, Τσιανάκας Απ., Οικονόμου, Κουρούμαλος, Καραμπούζης (85’ Πατσιούρας), Νεμπεγλέρας, Κομισόπουλος (46’ Τσετιροκλής), Μπένος, Μπλατσέρης, Βούλγαρης, Ζαγγανάς (56’ Μαλάκος).

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Νίκος Γκαλίτσιος): Μάνος, Καραλής (80’ Μάρκου), Μούτσος, Ελευθέρογλου, Ντελόπουλος, Γκουτσούδης (65’ Κουτσάκης), Χατζής, Σιαμαντούρας, Τσούτσας (75’ Γιώρης), Σχοινάς, Χατζής Γ.

Διαιτητική τριπλέτα: Φακής, Καρακώστας, Πατέτσος.