Βαθμολογία

«Χορεύοντας» στην βροχή η ΑΕΛ!

Έχοντας σε μεγάλη μέρα του έμπειρο φορ Ματθαίο Μαρουκάκη (σημείωσε και τα δύο γκολ), η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 3-0 της Λαμίας στο AEL FC ARENA για την πρώτη αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Η «Βασίλισσα» του κάμπου κατάφερε να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία, ικανοποιώντας τον κόσμο που παρά την έντονη βροχή ήταν εκεί.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ωραίο ποδόσφαιρο από την ΑΕΛ που κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα και άφησε υποσχέσεις για τα επόμενα ματς. Μέτρια εμφάνιση από την Λαμία που εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό.

Καλύτερη η ΑΕΛ, δίκαιο το 2-0 του ημιχρόνου

Η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη από τα πρώτα λεπτά με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το ημίχρονο. Κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ με τον Ματθαίο Μαρουκάκη και να βάλει τις βάσεις για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Αν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο (20’ – 30’) όπου η Λαμία κέρδισε πόντους στον αγωνιστικό χώρο, όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς είχε την κατοχή της μπάλας, τις φάσεις και φυσικά τα δύο γκολ.

Παρά τον άσχημο αγωνιστικό χώρο η ΑΕΛ κατάφερε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας που παρατάχθηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Ωραίο ποδόσφαιρο από τους βυσσινί που πραγματικά έδειξαν πως φέτος θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Ωραίοι συνδυασμοί, σωστή ανάπτυξη της μπάλας και αρκετά σουτ.

Κράτησε το σκορ η ΑΕΛ

Στην επανάληψη η ΑΕΛ διαχειρίστηκε σωστά το 2-0 του πρώτου μέρους και έκανε και κάποιες αλλαγές ουσίας. Κατάφερε στο φινάλε να σημειώσει και τρίτο γκολ! Ο αγωνιστικός χώρος βάρυνε περισσότερο και σε πολλά σημεία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ έκανε το δικό της παιχνίδι και έφτασε στο φινάλε στη πρώτη νίκη.

Η Λαμία εκτός από κάποιες προσωπικές ενέργειες δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο ματς. Εμφάνιση και νίκη ουσίας για την ΑΕΛ που στο δεύτερο μέρος έκανε αυτό που ήθελε ώστε να πάρει τη νίκη. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η Λαμία από το 60’.

Το φιλμ του αγώνα

8': Κόρνερ για τη Λαμία. Στο δεύτερο δοκάρι η εκτέλεση του Σερτζίνιο και νέο κόρνερ.

9': Τρίτο συνεχόμενο κόρνερ για τη Λαμία. Ο Σερτίνιο εκτελεί και αυτό, ο Τζόκιτς παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

11': Ο Μπουντόπουλος από μακριά κάνει το σουτ, η μπάλα αλλάζει λίγο πορεία, αλλά ο Ρίζος με το ένα χέρι αποκρούει.

14': Αναταραχή στα καρέ της Λαμία, με δυσκολία διώχνει στο τέλος ο Κοτσώνης την μπάλα.

15': Συρτό σουτ από τον Λαμπρόπουλο, άουτ φεύγει η μπάλα.

17': Συρτό σουτ ο Ουρτάδο, εύκολα ο Ρίζος.

18΄: Ο Μπουντόπουλος κάνει σουτ εκτός περιοχής, ο Ρίζος αποκρούει προσωρινά και από κοντά ο Μαρουκάκης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

24': Ακυρώνεται γκολ για τη Λαμία, έντονες διαμαρτυρίες του Σούλη. Σωστή η απόφαση, έχει γίνει επιθετικό στον Καβουσάκη.

30': Η μπάλα στρώνεται στον Καραγιάννη, εκείνος ετοιμάζεται να σουτάρει αλλά ο Νικολακάκης βάζει την προβολή και σώζει την ομάδα του. Ανεκμετάλλευτο περνάει στη συνέχεια από τους Φθιώτες το κόρνερ.

42’: Ο Ουρτάδο παίρνει την μπάλα στην περιοχή, μαζεύει πάνω του τρεις παίκτες, στρώνει στον Μαρουκάκη κι εκείνος με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής εκτελεί τον Ρίζο (2-0).

44': Κάκιστη έξοδο από τον Καβουσάκη, με ανυπεράσπιστη εστία ο Καραγιάννης στέλνει την μπάλα ψηλά.

48': Από εκτέλεση φάουλ ο Λεάντρο παίρνει την κεφαλιά και ο Κοτσώνης δεν καταφέρνει για λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας.

54': Απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Μαρουκάκης παίρνει την μπάλα από τον Ρίζο και δίνει στον Ουρτάδο, ωστόσο, το σουτ του τελευταίου πηγαίνει πάνω στον Λεάντρο.

60': Με 10 μένει η Λαμία, δεύτερη κίτρινη στον Ενγκουέμ.

63': Από λανθασμένη απομάκρυνση του Κοτσώνη η μπάλα πάει στον Νικολακάκη, αλλά το σουτ του φεύγει άουτ.

70': Ο Λαμπρόπουλος κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει αλλά ο Ρίζος μπλοκάρει.

92' Πρώτο σουτ ο Κουτσιανικούλης, η μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μπουντόπουλος το 3-0.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος, Ουρτάδο (66’ Καπός), Ροβίθης (76’ Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (71’ Μπόγιοβιτς).

Λαμία (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Ζουλιώτης (81’ Πίντο), Κοτσώνης, Λ. Πίντο, Τσαμούρης, Σιλιγαρδάκης, Τζόκιτς (56’ Καραλής), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (62’ Τριανταφυλλάκος), Σερτζίνιο, Νεόφυτος.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς) Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Μωυσιάδης (Γρεβενών) Τέταρτος: Σημαιάκης (Χαλκιδικής).