Βαθμολογία

Καυτό το πακέτο των νέων μέτρων

Στις επόμενες ώρες το Euro Working Group θα δώσει στη νέα κυβέρνηση τη λίστα με τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για να εγκρίνουν τη δόση των 3 δισ. ευρώ και για να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση με πρώτο πρώτο το Euro Working Group που συνεδριάζει σήμερα. Στο τραπέζι θα βρίσκεται μία μεγάλη λίστα που θα παραδοθεί στην κυβέρνηση, και θα αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Και ενώ όλοι ήξεραν πως οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές ήρθαν και οι δηλώσεις από τον επικεφαλής του Euro Working Group για να δώσουν ξανά τον απαραίτητο χαρακτήρα του θρίλερ.

''Η δόση των 3 δισ. ευρώ, που θα δοθεί σε δύο υποδόσεις, θα ξεκλειδώσει μόνο εφόσον υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα'' τόνισε ορθά κοφτά ο Τόμας Βίζερ στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group τότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποφασίσουν την ακριβή ημερομηνία επιστροφής τους στην Ελλάδα, πιθανότατα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

newsit