Βαθμολογία

Στις κάλπες με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Περίπου στις 21:00 το βράδυ αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται όμως εξίσου στις διεργασίες που θα τεθούν σε κίνηση τη Δευτέρα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες μάχες, περίπου στις 21:00.

Κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντωνης Μανιτάκης, δήλωσε ότι όλα βαίνουν ομαλά.

«Υπολογίζω ότι γύρω στις 21:00 θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος» επιβεβαίωσε και εκείνος με τη σειρά του.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση και των πολιτικών αρχηγών. Από τους πρώτους, παραδοσιακά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη. Στην Πύλο ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Λίγο αργότερα ψήφισαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στα Εξάρχεια ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολούθησαν, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (στην Κυψέλη), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (Χανιά), ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Νέα Ιωνία), o πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στο Νέο Ψυχικό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στη δήλωσή του εξέφρασε την ελπίδα η κάλπη να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών.

Στη Χαλκίδα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία δήλωσε ότι η διαδικασία διεξάγεται ομαλά σε όλη τη χώρα.

Δηλώσεις για την ανάγκη σταθερότητας μετά τις εκλογές έκαναν δήμαρχοι και περιφερειάρχες μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Από τα απρόοπτα των εκλογών, το επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέληξαν στο ΑΤ της περιοχής, όπου κατατέθηκαν μηνύσεις.

Αντιπαράθεση υπουργείων, αλλά και ανακοινώσεις από πολιτικά κόμματα προκλήθηκε με αφορμή το ζήτημα της καταβολής διοδίων σε όσους ταξίδεψαν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο θέμα αναφέρθηκε αρχικά ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Newsroom ΔΟΛ