Βαθμολογία

Ικανοποίηση για την ετοιμότητα εν όψει εκλογών

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει έως ότου ανοίξουν οι κάλπες για την διενέργεια των εκλογών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Το διακύβευμα για ακόμα μία φορά είναι μεγάλο, όπως φυσικά και το στοίχημα του υπουργείου Εσωτερικών ούτως ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Η ηγεσία είναι ικανοποιημένη με τη γενική πρόβα των ηλεκτρονικών συστημάτων, με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη να τονίζει πως από την προσομοίωση διαπιστώθηκε ότι όλα είναι άρτια οργανωμένα.

Έχουν μάλιστα επιστρατευτεί 180 επιπλέον υπάλληλοι για τη λήψη, τη συγκέντρωση και την καταχώρηση των αποτελεσμάτων μέσω νέων τεχνολογικών καινοτομιών.

Για το τυπικό της υπόθεσης, υπενθυμίζουμε πως οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί της Κυριακής (20/9) και θα σφραγιστούν στις 19.00 της ίδιας μέρας.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, πως τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών, όπως άλλωστε είχε γίνει τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι από το εξωτερικό βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν τη διαδικασία.