Βαθμολογία

Κούγιας: ««Δεν υπάρχει περίπτωση καμία»

Κατηγορηματική διάψευση από τον Αλέξη Κούγια σε ό,τι αφορά στα σενάρια που θέλουν τον ΑΟ Τρίκαλα να φιλοξενείται στο AEL FC Arena τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σερρών και σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τον Βασίλη Αναστασιάδη, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση». Παράλληλα, εκτόξευσε βέλη προς άλλους ιδιοκτήτες και τόνισε ότι το βρώμικο παρασκήνιο συνεχίζει να υπάρχει και σύντομα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη Κούγια και σας την παρουσιάζει...

Όπως δήλωσε ο Κούγιας:
«Δεν υπάρχει περίπτωση καμία. Έχουμε την αποκλειστική χρήση. Αγαπώ την κοινωνία των Τρικάλων και τους φιλάθλους της, αλλά αυτό αποκλείεται. Είμαστε ΑΕΛ. Το γήπεδο έχει φτιαχτεί με μεγάλες θυσίες της κοινωνίας της Λάρισας και με την οξυδέρκεια του Κώστα Πηλαδάκη. Σε κάθε του γωνία έχει το άλογο της Λάρισας. Είναι ταμπού η χρήση του μόνο από τηνΑΕΛ. Όποιος τολμήσει να το παραχωρήσει αλλού εκτός από τις Εθνικές ομάδες θα έρθει αντιμέτωπος με μία πολύ σκληρή κουλτούρα γύρω από την ΑΕΛ».

Για το αν είναι φαβορί η ΑΕΛ για την άνοδο, είπε:
«Είναι το πρώτο φαβορί. Έχει υγεία. Όλα έχουν σχέση με τη φιλοσοφία και τον χρόνο που σχεδιάζεις μια ομάδα. Μεταξύ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή έχουμε βρει μία πολύ καλή φιλοσοφία. Στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό δεν σηκώθηκε η μπάλα από το έδαφος. Ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Κυπαρίσσης έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Είναι μία χαρισματική προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού είναι γοητευτικό. Το πρωτάθλημα, βέβαια, έχει πολύ δρόμο».

Ακολούθως μίλησε για συμμαχίες και ανέφερε:
«Βλέπετε ότι αρχίζουν να περιφέρονται κάποιες συμμαχίες που θα φτάσουν στον Εισαγγελέα. Κάποιων ομάδων που αλλάζουν όνομα ξαφνικά, με περίεργους ιδιοκτήτες χωρίς μετοχές που πάνε από τον Βόλο στην Κρήτη, από την Ελευσίνα στα Τρίκαλα και από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα. Κάποιων που τα ονόματα τελειώνουν σε «ακος» και κάποιοι παλιότεροι που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν εσαεί την κοινωνία. Να ξέρουν ότι οι υγιείς ομάδες θα αντιδράσουν».

Για την υποψηφιότητα που θα βάλει ως αντιπρόεδρος της διοργανώτριας:
«Από το 2008 έως και τώρα υπήρχαν προβλήματα. Στημένα ματς, περίεργες αποφάσεις, άνοδοι ομάδων από το παράθυρο, πρωταθλήματα κωμικά 13 ΠΑΕ. Φέτος θα δούμε ένα καλό πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια. Πρέπει να το αναβαθμίσουμε. Είναι μονόδρομος για να έρθουν και έσοδα και ο κόσμος στο γήπεδο. Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε συμπεριφορές νταραβεριτζήδων, οι οποίοι από το πουθενά μπαίνουν στο ποδόσφαιρο, με μπράβους και με βρώμικο παρασκήνιο που συνεχίζει να υπάρχει, τότε δεν πάμε πουθενά.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα κάνω μια θυσία χρόνου και θα ασχοληθώ σοβαρά με τη διοίκηση της Football League. Είχα να το κάνω από τότε που ήμουν αντιπρόεδρος της παλιάς ΕΠΑΕ. Μετά την απόσχιση δεν ασχολήθηκα, μία απόσχιση που έβαλε σε περιπέτειες το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το φιλικό με τον Πανσερραϊκό:
«Ήταν καταπληκτικό. Εμπνέει και το γήπεδο, είναι διαφήμιση. Μας έγινε πρόταση από τον ΟΤΕ να δείχνει συνεχώς Λάρισα, αλλά δεν το θέλουμε, γιατί θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για το ρόστερ της ΑΕΛ:
«Πήραμε παιδιά που βγήκαν δεύτεροι στον όμιλο της ΑΕΚ παρότι απομακρύναμε παιδιά όπως οι Μπαλού, Ντα Κόστα, Ζλατκόφσκι για τους δικούς μας λόγους. Παιδιά που έχουν αντέξει τον πρωταθλητισμό. Οι ηλικίες ξεκινούν από 17 και φτάνουν ως 27 με μόνο τον Βέρτζο που είναι 31».

Για τα διαρκείας που έχει πουλήσει η ΑΕΛ:
«Είναι 1.000 σε μία εβδομάδα. Θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε τα 2.000 διαρκείας. Στο ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό κόπηκαν 2.400 εισιτήρια. Πλέον υπάρχει ένωση στη Λάρισα. Δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας στη Λάρισα, μόνο οι Monsters. Και κάνουμε προσπάθεια να φύγουν κάποιοι νταραβεριτζήδες, οι οποίοι στέλνουν παιδιά της Λάρισας σε άλλες ομάδες».