Βαθμολογία

Ήταν θέμα εμπειρίας…

Την πρώτη του νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε το Σάββατο (12/9) ο Αχιλλέας Φαρσάλων αφού επικράτησε με σκορ 0-2 του μαχητικού και νεανικού συγκροτήματος του Ηρακλή Λάρισας στη Νεάπολη.

Της Βάσως Γκατζούλη

Στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολλές φάσεις ο Αχιλλέας Φαρσάλων με τους Μπένο, Βούλγαρη, Ζαγγανά, όμως πάλευε αξιόμαχα ο Ηρακλής ο τερματοφύλακας Μπάμπης Μπακαρός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεχωρίσαμε τον Λιάκο από τον Ηρακλή και τον Μαυρομάτη που τα έδωσαν όλα.

Στην επανάληψη με το καλημέρα ο Αχιλλέας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζαγγανά. Όσο περνούσε η ώρα συνέχιζε ο Αχιλλέας να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, ο Ηρακλής αν και αναπτύσσονταν ωραία δεν είχε την τελική προσπάθεια έτσι στην εκπνοή του ματς ο Ζαγγανάς κατάφερε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Η κερκίδα ήταν κατάμεστη και υπήρχαν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες όπως και ουδέτεροι. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων έδειξε πως πραγματικά έχει την εμπειρία και αφού απέβαλε το άγχος της πρώτης αγωνιστικής κατάφερε να βρει τα πατήματά της. Από την άλλη ο Ηρακλής Λάρισας αν και με νέους παίκτες φαίνεται η πολύ καλή δουλειά των προπονητών που έχει γίνει και η ομάδα πραγματικά θα είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Στο 3’ ο Μπένος μπήκε ωραία από αριστερά, ξέφυγε από την άμυνα, έδωσε στον Ζαγγανά και αυτός με το αριστερό έκανε απευθείας το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 7’ ωραίο σουτ του Βούλγαρη η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ ο Βούλγαρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπακαρό, την τελευταία στιγμή σωτήρια έσωσε ο Λιάκος που του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα. Δύο λεπτά μετά όμορφη κεφαλιά από τον Ζαγγανά η μπάλα άουτ.

Πολύ καλές επεμβάσεις από τον Μπακαρό στο 30’ και στο 35’. Στο πρώτο έκανε το σουτ ο Ζαγγανάς, ο Μπακαρός απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και όταν επανήλθε πάλι η μπάλα την έπιασε. Και στο δεύτερο ο Μπακαρός εξουδετέρωσε το πολύ δυνατό σουτ του Μπένου.

Στο 46’ ο Μπένος έστρωσε στον Ζαγγανά, αυτός το σουτ και 0-1. Ένα λεπτό μετά σουτ ο Μπένος ελάχιστα άουτ. Στο 50’ ο Μπλατσέρη έστρωσε ωραία στον Βούλγαρη αυτός από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 87’ εκτέλεσε κόρνερ ο Νεμπεγλέρας, πήρε την κεφαλιά ο Τλούπας και την έστειλε ελάχιστα άουτ. Στο 89’ ο Μαυρομάτης για τον Ηρακλή έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακριά η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90’ σουτ από αριστερά ο Μπλατσέρη, η μπάλα χτύπησε στην συμβολή των δοκών, το ριμπάουντ πήρε ο Ζαγγανάς και έκανε το τελικό 0-2.

Ηρακλής Λάρισας (Νίκος Αργυρούλης – Νίκος Βλαχούλης): Μπακαρός, Μεμάϊ, Μπαλαμώτης, Λιάκος, Μπάμης, Ταστεμερίδης, Παπαδάμος (62’ Νίκας), Τασόπουλος, Μαυρομάτης, Φιλίππου, Κατσαρός (56’ Λαβαντσιώτης).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιάννης Μπουρνάκας): Γκικούδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Οικονόμου, Τλούπας, Νεμπεγλέρας, Γρηγορίου (75’ Κομισόπουλος), Μπλατσέρι, Ζαγγανάς, Μπένος (86’ Πατσιούρας), Βούλγαρης (71’ Τσετεροκλής).

Διαιτητική τριπλέτα: Αγγελούλης, Νίκζας, Λάκης.