Βαθμολογία

Δεν κουνήθηκε… δίχτυ στα Φάρσαλα!

Η πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΛ συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα στα Φάρσαλα εκεί όπου ο τοπικός Αχιλλέας αναμετρήθηκε με τον Απόλλων Λάρισας. Οι δύο ομάδες σίγουρα έχουν κεντρίσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τις κινήσεις που έκαναν το καλοκαίρι. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (0-0) με το θέαμα να μην είναι σίγουρα το αναμενόμενο.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από έντονη ζέστη γι’ αυτό και ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ώστε οι παίκτες να δροσιστούν λίγο. Το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και το θέαμα ήταν μέτριο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το άγχος και η πίεση φαινόταν πως είχαν κυριέψει τους παίκτες όπως και τους προπονητές. Επίσης η δύναμη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό ενός αγώνα που μάλλον γρήγορα θα ξεχαστεί. Σίγουρα και οι δύο ομάδες έδειξαν ανέτοιμες και θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα.  Την αναμέτρηση παρακολούθησαν πάνω από 1.000 άτομα μεταξύ των οποίων αρκετοί παράγοντες ομάδων, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για περίπου 7 λεπτά (από 76’ – 83’) το ματς διεκόπη αφού υπήρχε μεγάλη ένταση στην κερκίδα και ιδιαίτερα στο σημείο πίσω από τον πάγκο του Απόλλωνα. Μάλιστα αρκετά αντικείμενα καθώς και κροτίδες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Η διακοπή έγινε αφού στο 76’ ο προπονητής του Απόλλωνα κ. Μάγγος βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και έπιανε το αυτί του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να χρειαστεί να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Στο αγωνιστικό μέρος στο 16’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα. Από γύρισμα του Μπόντε ο Κολλιός έκανε του σουτ από πλεονεκτική θέση η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ σε μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Με την συμπλήρωσε 20 λεπτών ο Απόλλων σκόραρε με τον Κολλιό όμως ο επόπτης Γκάγκας σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ. Στο 22’ ο Μπένος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση η μπάλα πέρασε άουτ. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53’ σουτ ο Μπένος από καλή θέση πέρασε άουτ. Στο 67’ χλιαρό σουτ του Παλάσκα μπλόκαρε ο κίπερ.

Στο 74’ σουτ ο Μπένος μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια δεξιά κατέληξε άουτ. Στο 94’ σημειώθηκε η τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιάννης Μπουρνάκας): Γκικούδης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Καραμπούζης, Φιλιππούλης, Νεπεγλέρας, Γρηγορίου (76’ Ζαγγανάς), Τσετεροκλής (63’ Κομισόπουλος), Μπένος, Μπατσέρης, Βούλγαρης (51’ Αναγνώστης).

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Μπρέλας, Σάλα, Κολλιός, Φλώρος, Γιαννακόπουλος, Κουρδής, Κούρο, Παλάσκας, Μπόντε, Αντωνόπουλος (69’ Νάστας), Κουβελάς (76’ Χαρούλης).

Διαιτητική τριπλέτα: Τζήλος, Γκάγκας, Αναστασίου.