Βαθμολογία

Ντέρμπι για την πρωτιά...

Μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου προκύπτει για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη (2/9).

Τα δύο κόμματα, λοιπόν, εμφανίζονται να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία, με την έρευνα που έγινε από την εταιρεία Αlco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.gr να δίνει ισχνό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει 23% έναντι 22,6% της Ν.Δ.

Από εκεί και πέρα, η Χρυσή Αυγή είναι στην τρίτη θέση με 6,1% και έπονται το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 4,4%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και η Ένωση Κεντρώων με 3,6%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μένουν εκτός Βουλής, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 14%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του Mega, η Ν.Δ. προηγείται με διαφορά 0,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι 25,3% έναντι 25%.

Και σε αυτή την έρευνα η Χ.Α. είναι τρίτο κόμμα με 5,5%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,3%, ΚΚΕ με 5,1%, Ποτάμι με 4,6%, Λαϊκή Ενότητα με 4%, Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οριακά μπαίνουν στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. με 3%.